Legger opp for å være sammen med familien

– Nå som den viktigste brikken har forsvunnet, føler jeg valget er riktig, sier Ole-Marius Bach.

Ole-Marius Bach takker for all støtte når han nå forteller at han legger opp som skiløper.  

Tor Bach fikk hjertesvikt og døde under Steinfjellstafetten i juni.  

arkiv

KOLVEREID: «Takk til alle som har fulgt min karriere som skiløper og spesielt takk til de som alltid har hatt tro på meg og gitt meg muligheten til å drive med det jeg elsker mest, det å gå på ski. Nå som den viktigste brikken har forsvunnet føler jeg valget er riktig.»

Dette skrev Ole-Marius Bach på sin Facebook-side fredag.

– Har betydd alt

I juni i sommer kom den triste nyheten om at hans far, Tor Bach, hadde fått hjertesvikt og falt om under Steinfjellstafetten. Han har vært sentral i Nord-Trøndelag Skikrets i svært mange år, og ble kun 53 år gammel.

Les:

Tor Bach er død

Det var skikretsleder Tor Bach som døde under Steinfjellstafetten lørdag.

– Jeg hadde mest sannsynlig ikke vært skiløper hvis han ikke hadde vært faren min. Det er han som har stått meg nærmest og presentert meg for idrett og friluftsliv. Han har egentlig betydd alt, sier Ole-Marius Bach til Adresseavisa

Det var langrenn.com

28-åringen fra Kolvereid har vært en lovende skiløper. I 2010 ble han verdensmester i U 23-klassen på sprinten i tyske Hinterzarten. I samme mesterskap tok han også sølv på jaktstarten. Bach har også flere NM-gull i stafett for Byåsen, senest i 2013, og han har bronse fra NM indviduelt. Nå velger han å legge opp, eller trappe ned som han selv kaller det.

Vil prioritere annerledes

For å bli god i langrenn må du være fulltids idrettsutøver. Bach innrømmer at han har kun tenkt på seg selv, men at han etter farens død nå ønsker å prioritere annerledes.

– Det skjedde veldig brått, men jeg har tenkt veldig lenge på dette. Jeg har fått litt avstand til det, og kommet til at det er helt naturlig for meg å prioritere annerledes, sier Bach, som forteller at han som toppidrettsutøver kun har tenkt på seg selv.

– Nå vil jeg heller sette pris på sønnen min på seks år, som krever mer og mer. Det er viktigere å dra på fotballtreninger med han enn at jeg skal fortsette langrennskarrieren, sier han.

Bach bor nå i Meråker, og han har fått jobb på Meråker Videregående Skole. Der skal han trene det som forhåpentlig skal bli framtidens verdensmestere.

– Jeg har opplevd en del skader og sykdom, men det er ikke derfor jeg ikke ble så god som jeg ønsket. Jeg ser tilbake og skulle ønske jeg hadde litt mer flaks og rutine. Jeg har vært på lag med folk som er og har vært på landslag, og jeg føler jeg har vært nærme dem. Så jeg tar med meg mye inn i den nye jobben, sier Bach.

– Må ha hodet på rett plass

På Facebook har det strømmet inn med lykkeønskninger til 28-åringen. Han sier det blir rart ikke å være fulltidsutøver lenger, men Bach har de siste månedene innsett at det er ting som kommer foran det å være skiløper.

– Tanken har slått meg hvordan pappa ville reagert på valget mitt. Han ville nok at jeg skulle satse noen år. Men for å satse må man ha hodet på rett plass. Så han ville nok støttet meg, sier Bach.

Namdalingen er fortsatt glad i å gå på ski og kommer til å snøre på seg skistøvlene også den kommende vinteren.