Wågan nest best i NM i halvmaraton

Det gikk særdeles raskt da namsosingen Maria Sagnes Wågan løp inn til en andreplass under lørdagens NM i halvmaraton i Trondheim. Klubbkollega Solomon Achame løp også svært godt.

REKORD: Maria Sagnes Wågan sørget for klubbrekord da hun løp inn til andreplass under lørdagens NM i halvmaraton. 

RASK: Solomon Achame ble beste namdaling blant herrene med en femteplass i NM i halvmaraton. 

arkiv

TRONDHEIM: De to Namdal LK-utøverne hadde virkelig dagen under lørdagens halvmaraton. Maria Sagnes Wågan ble nest beste kvinne uansett klasse, kun slått av Anne Nevin fra Strindheim IL. Og det med tida 1.18,31 – 39 sekunder bak vinneren. I tillegg sørget hun for ny klubbrekord i Namdal Løpeklubb med en solid forbedring fra Heidi Hestmarks forrige bestetid på 1.20,26 fra tidligere i år.

Blant mennene løp Solomon Achame inn til den suverene tida 1.07,44, noe som sikret han femteplassen av totalt 116 utøvere. Tida ga han andreplassen i sin klasse, M35-39. Dermed nådde han så absolutt målet han hadde satt seg i forkant av halvmaratonet, som var å komme under 1.10,00. Achame klarte imidlertid ikke å matche klubbrekorden i Namdal LK, som ble satt av Mikael Olsen i 2008 med tida 1.06,29.

Tilbake på kvinnesida var ikke Sagnes Wågan eneste namdaling som presterte under lørdagens løpefest i trønderhovedstaden. Tonje Holan Marstein  og Johanne Osen, også fra Namdal LK, passerte målstreken på henholdsvis femte- og åttendeplass med tidene 1.23,05 og 1.26,21.

På 10-kilometerdistansen, som ble arrangert parallelt med halvmaratonet, ble det også namdalsk tilstedeværelse i toppen. Namdal-LK utøver Håvard Jakobsen sterk andreplass totalt med tida 34,36. Han ble kun slått av Kristian Woldvik fra Rindal IL. Denne distansen hadde ikke NM-status i helga.