Anette flytter for å bli Solberg-elev

Anette Sagmo kunne klatre opp på seierspallen som gullvinner i UM. Nå søker hun hjelp fra Mona Holm Solberg for å nå nye lengder.

TIL HALDEN: Anette Sagmo kunne bestige seierspallen med gull om halsen etter diskoskonkurransen i UM. Hun har flyttet til Halden for å få Mona Holm Solberg som sin trener. 

SLEGGEDRONNING: Mona Holm Solberg fra Kolvereid. 

arkiv

SANDNES: – Hun er jo råflink, og kan helt sikkert hjelpe meg videre, sier hun med gullmedaljen fra diskoskonkurransen rundt halsen.


Tre medaljer


Det var overhallajentas tredje medalje i UM. Etter to sølvmedaljer fredag var det gull hun håpet på da de fire jentene i konkurransen gjorde seg klar til å konkurrere om de tre medaljene i diskos.

Etter fem kast så det imidlertid ut som om konkurransen skulle ende med ny sølvmedalje. I siste kast for dagen sendte hun imidlertid diskosen 36,28 meter av gårde bortover gressmatta på Sandnes stadion, og det resultatet kunne ingen av de tre andre jentene straffe.

Hun vant med tre meters margin, med andre ord ingen tvil om hvem som var best.

– Åhh, nå er jeg lettet og glad. Lettet for at jeg fikk til et godt kast etter flere dårlige, og så er jeg glad for å få gull, sier hun.


Ny skole


Går det som hun ønsker skal hun nå mye lenger i kastkonkurransene i årene som kommer.

For det er nettopp for å prøve og utvikle seg som utøver hun har flyttet på seg, fra Overhalla til Halden.

Der går hun andre året på videregående skole, allmenn studieretning, men har toppidrett med friidrett som programfag. Det gir henne mulighet til å trene fem timer for uka i skoletida.

– Det virker bra, og jeg har fått god kontakt med min nye klasse, sier hun.

Det var imidlertid ikke på grunn av skolen hun flyttet til Halden.

– Jeg gjorde det rett og slett for å få sjansen til å trene med Mona. Hun tester ut treninga og om det funker, før hun prøver det på oss. Hun er også veldig blid og trivelig å jobbe med. Jeg tror dette skal bli bra, sier hun.

Mona Holm Solberg er Namdalens beste friidrettsutøver gjennom alle tider, og var i sin karriere Nordens ubestridte sleggedronning. Hun er trener og bor i Halden.

– Hun tar over treneransvaret nå etter UM, sier Sagmo.

Som imidlertid beroliger alle overhallinger med en ting:

– Jeg skal fortsatt konkurrere for Overhalla, og i første omgang er det for ett år jeg har flyttet på meg, smiler hun.