Kristoffer tok sats og gikk for skuespillerdrømmen

Avtaleboka er fullbooka

Kristoffer Hjulstad valgte å gå inn i skuespilleryrket med hud og hår etter endt utdanning. Nå har han avtaleblokka full til langt utpå nyåret.

Demtrius: Kristoffer Hjulstad spiller rollen som Demtrius i Teater framdrift sin variant av William Shakespeares kjente klassiker, «En midtsommernattsdrøm» Foto: Lena Johnsen 

Musikalsk: Kristoffer Hjulstad spiller også trekkspill på forestillinga til Teater Framdrift. 

arkiv

VERDAL: I fjor var Kristoffer Hjulstad ferdig utdanna fra skuespillerutdanninga i Verdal. Han pakket kofferten og flyttet til Trondheim. Mens det som regel er vanlig for nyutdanna skuespillere å ta på seg en ekstrajobb mens de venter på gjennombruddet som skue- spiller, valgte Hjulstad å ikke binde seg til noen andre jobber, men stase 100 prosent på skuespilleryrket.

– Plutselig løsnet det. I fjor spilte vi vandreteateret «En medtsåmmårnattsdrøm» på Verdal for første gang. Nå er vi for fullt i gang med årets forestillinger, og det er utrolig artig, forteller Hjulstad.


Shakespeare


Forestillinga er i regi av Teater Framdrift. Et teater hvor forestillingene blir til på dugnad med og hvor regi og scenografi styres av skuespillerne og de andre som er involvert på og utafor scenen.

– Det er en morsom måte å lage teater. Du som skuespiller får et veldig eierskap til fore- stillinga, sier Hjulstad.

Forestillinga er en variant av William Shakespeares kjente klassiker, men med en liten vri.

– Det er et vandreteater. Vi har to scener vi spiller på, og når vi forflytter oss fra den ene scenen som er inne på et gårdstun, til den andre som ligger i skogen, da må publikum bli med ut i skogen, sier Hjulstad som spiller rollen som Demtrius.

– Det er ei veldig artig fore- stilling, legger han til.

Denne helga har teateret flyttet forstillinga til Hitra, før de neste helg setter den opp i Verdal igjen.


Gleder seg


– Det hadde jo vært morsomt om det kom noen sambygdinger til Verdal neste helg, ymter harranbyggen.

Foruten forestillinga til Teater Framdrift har Hjulstad flere baller i lufta. Han skal reise rundt i Nord-Norge med tegneserieteater og workshop innen det som den del av Den kulturelle skolesekken (DKS). Han skal også reise rundt til skolene i Trøndelag etter nyttår, også det i regi av DKS, men da med Teater Framdrift. «En medtsåmmårnattsdrøm» endrer navn til «En midtvinternattsdrøm» i februar, og det er denne forestillinga de skal rundt på skolene med.

– Da skal vi dra med oss elevene ut i kulda, midt på vinteren, sier Hjulstad og ler.

Før kalenderen viser 2017, skal han mønstre på som en del av mannskapet til Nord-Trøndelag teater. Her skal han være med på forestillinga «Snøhula», som har premiere i Namsos 21. november.

– Det er travle tider. Per nå vet jeg hva jeg skal gjøre til langt utpå nyåret. Det er utrolig artig å se at det faktisk lønnet seg å satse for fullt, sier Hjulstad.

De av dere som har tatt turen til Namsskogan familiepark i sommer, har kanskje fått med dere Rebella Hex. Der spilte Hjulstad rollen som Filiokus Edderkopp.