Til sammen 111 deltakere i årets Follalunken

Blide fjes i tunge forhold

Med flere deltakere, og rekord av konkurranseklare damer ble Follalunken en stor suksess også i år.
arkiv

KOLVEREID: 104 spreke barn og voksne møtte opp ved idrettsanlegget søndag formiddag for å være med på årets Follalunken, og det var arrangørene godt fornøyde med.

– I tillegg er det sju påmeldte til konkurransen, hvorav fire er damer. Det er første gang det er flere damer enn menn, så det er veldig artig, sier Anne Urdshals.

Tungt løp

– Dette var et skikkelig gjørmeløp, sier Elisabeth Eiternes, da hun kom først i mål av damene som konkurrerte.

– Det er første gang jeg er med, og det var artig å vinne. Jeg hadde som mål å klare det på under en time, og det er jeg fornøyd med å klare når det var såpass tungt, smiler hun.

Konkurrerer til daglig

Henrik Henriksen og Sindre Finne var to av dem som deltok i konkurransen med tidtaking.

De trener og konkurrerer sammen, og har de siste to årene vunnet en gang hver. I år var det Sindre Finne som stakk av med seieren med tida 43 minutter og 33 sekunder. 39 minutter og seks sekunder er rekorden som ble satt av Ole-Marius Bach for noen år siden.

– Det var artig, men det var ganske tunge forhold. Målet var å springe et godt løp, men jeg skulle helst hatt enda litt bedre tid, sier Finne.

Kompisen synes det var litt surt å komme på andreplass.

– Det var overraskende tungt i myra i dag, sier Henriksen.

Med siden begynnelsen

Da deltakerne startet løpet på formiddagen var det oppholds, men regnet kom raskt og gjorde opplevelsen litt tyngre. Likevel var det mange blide fjes å se.

– Det var fint til å begynne med, men det ble litt kaldt, sier Harald Lorentzen, som har vært med siden løpet ble arrangert for første gang.

– Dette er en kjempefin tur, som jeg anbefaler flere å bli med på.

Hele resultatlista fra Follalunken kommer i NA på tirsdag.