Flere meldinger natt til søndag

Politiet har hatt ei travel natt i Namdalen. Blant annet ble en og samme mann siktet for promillekjøring to ganger.

Politi FOTO: BJØRN TORE NESS  Foto: Bjørn Tore Ness

arkiv

RØRVIK: Politiet har flere ting å melde om fra loggen natt til søndag.

Fra klokken 22.10 til 23.10 avholdt de en promillekontroll ved Saltbotnkorsen i Nærøy. 14 kjøretøy ble kontrollert, og en bil ble avskiltet på grunn av begjæring.

Promillekjøring i Namsos

I Namsos sentrum ble en mann i 20-årene siktet for promillekjøring klokken 23.21.

– Vi fikk melding fra en kar i Namsos, som så en annen person som holdt en ølboks og så beruset ut, forteller operasjonsleder Ole Tuseth.

Mannen var blodig på hendene og nedover buksa, og han forlot stedet i en bil. Dette stusset melder til politiet veldig på. 

– Vi sendte en patrulje for å se etter bilen. Etter en stund dukket den opp på adresse, og vi fikk mistanke om at en mannsperson i 20-årene skal ha kjørt denne i beruset tilstand.

Det ble tatt blodprøve, og politiet opprettet sak på forholdet. Personen vil også bli anmeldt for å ha kjørt uten gyldig førerkort.

Klokken 00.55 fikk politiet melding om musikkstøy på en adresse. De tro til stedet og fikk nyss i at det var en bil som hadde kjørt avgårde fra adressen.

– Patruljen fant ut hvor den sto, og kom i kontakt med samme person som tidligere. Vi fikk på nytt mistanke om at han hadde kjørt bilen.

Politiet tok deretter hånd om personen, og fikk tatt ny blodprøve. Denne gangen ble bilen tauet inn for å unngå videre kjøring.

Personen i 20-årene ble nok en gang siktet for promillekjøring.

Berusede ungdommer

Klokken 00.58 fikk politiet melding fra et utested i Namsos om at det sto en del berusede personer under 18 år utenfor og prøvde å komme inn.

– Vi kjørte innom og snakket med noen ungdommer som var 16 år. De fortalte at de hadde drukket alkohol, sier Tuseth.

Politiet fant blant annet alkohol i en sekk som ble destruert på stedet, og etter samtalen forlot ungdommene stedet. Politiet opplyser om at de vil ringe på noen foreldre i etterkant, for å fortelle hva ungdommene driver med på natters tid.

Klokken 23.46 fikk politiet melding om feststøy i Rørvik. Det kom fra privat adresse i Rørvik, og en patrulje dro til stedet. Festen ble avsluttet av politiet, og det ble stille.

Klokken 02.58 fikk politiet melding fra Otterøya. Det var en person som sa at han hadde kjørt på en tømmerstokk og mistet propellen.

– Vi valgte å kjøre ut, og på patruljen virket det som han hadde kjørt opp i fjæra. Personen var beruset, så her ble det tatt en prøve og båtfører, en mann i 60-årene, siktes for promillekjøring.

Meldinger fra Flatanger

Politiet fikk også ett par telefoner fra Flatanger i løpet av natta. Innehaver av en campingplass ble oppringt av gjester som trodde noen var det for å stjele båtmotorer.

– Eier undersøkte litt, og greide ikke se at noe var borte. Ingenting ble funnet i uorden, så vi avbrøyt utrykninga, opplyser politiet.

Litt senere ble et rådyr påkjørt i Flatanger. Rådyret sprang til skogs, og det er snakk om mindre materielle skader på bilen. Viltnemnda tok over saken.