Høstprogrammet for kinoene er klart, og storfilmene står i kø

– Det blir noe for enhver smak

Høsten er høysesong på kino og programslippet lover godt før en spennende tid for de filmglade.

Gleder seg: Kinosjef Ingeborg Flornes fram til mange flotte filmer i høst. – Det blir en veldig sterk kinohøst i år, sier hun. FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

NAMSOS: Kinosjefen i Namsos var nylig på filmfestivalen i Haugesund, og har nå fått satt opp de fleste filmene som skal vises utover høsten.

– Hele bransjen er enig om at det har vært et fantastisk kinoår. Nå som de fleste filmene til høstprogrammet er klare, tyder alt på at den gode trenden fortsetter utover året, sier Ingeborg Flornes.

Blant de utenlandske storfilmene som er i vente, finner vi blant annet Disneys «Peter & Dragen», Dan Browns «Inferno», «Bridget Jones' Baby: Alle gode ting er tre» og Harry Potter-filmen «Fabeldyr og hvor de er å finne».

«Børning 2»

Sommeren er lavsesong for norske filmer, som heller får premiere på høsten. De norske innslagene i årets høysesong spås å bli godt mottatt, og står ikke noe tilbake for sine utenlandske konkurrenter.

Filmene som antas å gå best er «Cave», «Gråtass gir gass» og «Børning 2». Sistnevnte er oppfølgerfilmen til den eventyrlige suksessfilmen «Børning» fra 2014, som ble årets mest sette norske film på kino.

Men likevel er det en film som stikker seg ut i mengden, nemlig «Kongens nei». Den tar for seg tre dramatiske døgn under Andre verdenskrig, hvor okkupasjonsmakten stiller kong Haakon ultimatumet om overgivelse eller døden. Flornes har sett filmen, og er full av lovord.


"«Kongens nei» er en av de beste filmene jeg har sett på lenge»

Ingeborg Flornes, kinosjef, Namsos kino


– Den er forbløffende bra! Det var en enorm opplevelse å se den, og er en de beste filmene jeg har sett på lenge. Den er sterk, intens, spennende og veldig følsom, sier Flornes entusiastisk.

– Det er en film jeg anbefaler folk å se uansett alder, legger hun til.Noe for alle


Kinosjefen er opptatt av at alle skal ha et godt tilbud på kinoen, og det gjenspeiles i det varierte programmet.

– Jeg er opptatt av at alle skal ha et godt tilbud, og føler at høstens program treffer bredt.

Dette gjenspeiles blant annet i det er satt opp mange kvalitetsfilmer i tida framover. For i tillegg til de store og påkosta filmene, finnes det mye spennende film av mindre format.


Varsleren Snowden


Flornes gleder seg spesielt til Oliver Stones «Snowden». Den handler om historien til varsleren Edward Snowden, som gjennom sine lekkasjer av hemmeligstemplede dokumenter ble verdenskjent over natta.

– Dette er en viktig og aktuell film som handler om en ung mann som oppdager fæle ting og følger sin overbevisning. Filmen er veldig tidsriktig, og innbyr til refleksjon rundt rettighetene vi har i det moderne vestlige samfunnet, forteller Flornes.

Kinosjefen håper mange tar turen til kinoen når høsten kryper på.