Inngår en fireårig rammeavtale med Statens naturoppsyn

– En avtale som gir enorm trygghet

Siden 2014 har Brygga båt og fritid levert 12 båter til Statens naturoppsyn. Nå inngår bedriften en rammeavtale med SNO som strekker seg over fire år.

STORAVTALE: Brygga båt og fritids avtale med Statens naturoppsyn sikrer bedriften mellom tre til fire millioner årlig – i fire år framover. Fra venstre: Ketil Varem, Anders Høstland, Morten Stamnes, Trond Wågan og Fredrik Wågan. 

FLERE BÅTER I ÅRET: Denne Buster Cabin på 23 fot er en av båtene Brygga båt og fritid leverer til SNO. 

arkiv

NAMSOS: Forrige torsdag tikket e-posten som daglig leder Trond Wågan hadde ventet på i over en uke.

– Det var en veldig god følelse å se at vi vant anbudet på levering av småbåter til Statens naturoppsyn. Jeg satt i kontorstolen med ståpels ganske lenge etter at jeg hadde sett svaret på anbudet. Dette viser at det vi holder på med er bra i nasjonal målestokk, og det er vi stolte over, sier Wågan i Brygga båt og fritid.

Dette er andre gang bedriften med tilholdssted på Hylla i Namsos leverer båter til Statens naturoppsyn (SNO), som er en del av Miljødirektoratet.

Kraftig økt omsetning

– Forrige leveranse vi hadde var med en begrensning på to båter, pluss en opsjon på seks båter. Nå er det fire år uten et spesifikt antall båter. De har i per i dag 65 båter, og de er i en utskiftingsprosess, så fram til 2020 blir det nok noen båter, smiler Wågan.

Regnskapet viser flere grunner til å smile. I 2015 omsatte Brygga båt og fritid for 26 millioner kroner – ni millioner mer enn i 2014. Og mens de klarte å hente ut 173.000 kroner i 2014, hadde de et årsresultat på over sju hundre tusen i 2015.

– I fjor var et veldig godt år for oss. Vi når trolig ikke opp på liknende omsetningstall i 2016, men med denne avtalen underskrevet, tror jeg vi absolutt får et greit år også i år, sier Wågan mens han går inn i visningshallen hvor han legger hånden på en av Buster-typene de kommer til å levere til SNO.

– Dette er meget gode arbeidsverktøy, sier Wågan mens han stryker hånden langs en Buster Magnum Pro, med en prislapp på i overkant av 600.000 kroner.

Spekket av utstyr

Båtene de leverer til SNO er spekket av utstyr.

– Båtene de bestiller er smekkfulle av utstyr. En mann bruker 14 dager bare på å ruste den opp til de spesifikasjonene de ønsker seg, sier Wågan.

Garnhalere, redningsgrinder, kraftige ekkolodd, fjernstyrte lyskastere, ekkolodd er bare noe av de båtene leveres med.

– De forventer kvalitet i alt – og det leverer vi. Vi har en god erfaring med de 12 båtene vi allerede har levert til SNO. De er beintøffe i kravene sine, og de ønsker kvalitet. Og det koster, sier Wågan.

– Hvor mange båter forventer du å levere i løpet av fire år?

– Antallet er vanskelig å spå, men jeg vil tro det ligger omtrent på fire til fem båter i året. Siden 2014 har vi levert varer til SNO for om lag åtte millioner kroner. Og for oss vil denne avtalene nok utgjøre mellom tre til fire millioner kroner i året, sier Wågan.