Legeforeningen slakter de nye fraværsreglene

Allmennlegeforeningen mener foreldre til videregående-elever må få tilbake retten til å skrive under på sykefravær. Dagens regler skaper kaos ved landets legekontorer.

ILLUSTRASJONSFOTO 

arkiv

NAMSOS: Siden skolestart i høst har landets legekontorer opplevd et renn av småsyke videregåendeelever som trenger legeerklæring for å følge regjeringens nye fraværsregler.

Det har presset legenes ressurser og noen steder ført til at alvorlig syke pasienter har blitt fortrengt, ifølge Allmennlegeforeningen, som ber departementet ta grep.

– Foreldrene må få tilbake retten til å attestere gyldig sykefravær opp til en viss grense, sier leder Kari Sollien til NTB.

LES OGSÅ:

Mener nye fraværsregler neglisjerer viktigheten av yrkesfag

Raser mot nye regler

Mange yrkesfagelever er pålagt å ha førerkort – men kjøretimer gir ikke gyldig fravær. Uholdbart, mener Grete Johnsen (17) og medelevene.

LES OGSÅ:

Rektor har tro på nye regler

Rektor Steinar Lio har en del arbeid foran seg med å informere elevene om de nye reglene – Men han tror de vil gi resultater.


Etter de nye reglene kan elever i videregående skole som hovedregel kun ha 10 prosent udokumentert fravær i et fag for å få karakter. Fravær på grunn av helse regnes ikke som udokumentert, men krever nå legeattest. (©NTB)