Et av landets mest populære band gleder seg til å spille i Nordli

– Vil at folk skal ha det kjekt

Vassendgutane ser fram til å møte nye og gamle fans når de kommer til Nordli med sitt populære live-show.

Klare for Nordli: Vassendgutane ser fram til å komme til Nordli for første gang. – Det er stas å spille på nye steder og for nye folk, sier bassist Sindre Aam. 

arkiv

NORDLI: Bandet fikk sitt store gjennombrudd i 2005, og med hits som «Granada» og «Ungkar med dobbelseng», ble gutta fra Ørsta raskt en publikums- favoritt.

Nå er de klare for å ta turen til Nordli for aller første gang, og gleder seg stort.

– Vi har aldri spilt der før, så det gleder vi oss veldig til. Trøndelag har blitt stadig viktigere for oss, og det virker som at folk liker oss stadig mer, sier bassist og låtskriver Sindre Aam.

Vassendgutane har nå holdt det gående i over 20 år, og populariteten vokser fortsatt. Aam har ei formening om hvorfor så mange liker bandet.

– Det er nok fordi musikken treffer noe i folk. Jeg tror ikke det er på grunn av kroppene våre i hvert fall, sier han og ler.

– Vi spiller det vi kaller for fest-country, en sjanger vi har funnet opp selv. Den treffer folk i alle aldre. Vi har tekster som leveres med et smil, og sanger med refreng som du kan synge med på. Det tror jeg er viktig for de som hører på oss, utdyper Aam.

Livet på vegen

Med en stadig økende fanskare mangler det ikke på tilbud om å spille konserter. Selv om de har holdt på lenge, er de overhodet ikke mette.

– Vi har spilt veldig mye opp igjennom årene, men vi har fortsatt ikke gått lei. Noe av grunnen til det tror jeg er at vi har holdt i lag og ikke hatt noen interne stridigheter, sier Aam.

Turnelivet kan være hardt, og det kan være krevende å finne en riktig balanse når du er ute på landevegen.

– Det blir selvfølgelig mye reising, som regel åtte til ti timer per dag. Med et tjuetall timer reising i helga, kan det bli slitsomt hvis du ikke er påpasselig, sier Aam.

Bandet prøver derfor å legge til rette for at tilværelsen som reisende musikere skal være mest mulig behagelig.

– Vi ligger over der vi spiller, sånn at vi er uthvilte til reisen dagen etter. Da slipper vi å slite oss ut. Mange artister velger å reise rett etter konsertslutt, men når du da kommer hjem, er du helt utslitt. Det prøver vi å unngå, sier Aam.

Bandet har mye humor i tekstene, og de prøver å ha det morsomt med hverandre også.

– Det er kanskje en klisje, men det er viktig å ha det gøy når du er ute på spilling. Ellers ville vi ikke gledet oss til å stå på scenen, sier Aam.

Festaften

Det vil alltid knyttes forventninger og myter til et festband som Vassendgutane, men bassist Aam kan avsløre at de egentlig ikke er så ville av seg.

– Mange tror at vi fester mye, men sannheten er at vi drikker veldig lite. Vi har selvfølgelig hatt mye moro, og festet en del før. Men nå prøver vi å være nøkterne. På scenen tar vi oss en øl for å være med publikum og delta sammen med dem, men det er sjelden mer enn det, sier han.

De som tar turen til Nordli, kan vente seg en skikkelig fest med et band som ønsker å gi jernet.

– Vi ønsker å levere varene på konserten, og skal gi det vi har! Når vi går på scenen er det fullt fokus på det vi skal gjøre. For oss er det viktig å gi valuta for pengene. Derfor gjør vi det vi kan for å skape god stemning, sier Aam.

– Helga før vi kommer har vi spillefri, så vi kommer til å være skikkelig spillesugne, legger han til.

Menyen på festkvelden blir variert, og vil bestå av både gamle og nye låter.

– Vi kommer til å spille alle slagerne våre, i tillegg til en del nyere låter. Jeg håper at publikum i Lierne lærer seg tekstene på de nye låtene og blir med på allsang, avslutter Aam.