Kurth inviterer 50 lag og 500 spillere på cup

Fotballeder Kurth Fallmyr er klar til å ta imot 50 lag og vel 500 spillere når SMN-cupen arrangeres på Kolvereid lørdag 17. september.

KLART: Fotballeder Kurth Fallmyr lover at alt er klappet og klart til neste helgs SMN-cup på Kolvereid. – Naturgressbanen har aldri vært finere, mener han. 

arkiv

Kolvereid: Fotballcupen for de yngste spillerne er blitt en tradisjon etter hvert på høstparten. Og arrangementet vokser fra år til år.

– Med to meget gode baner, en kunstgressbane og en naturgressbane, har vi faktisk kapasitet til å kunne ta imot opp til 100 lag. Jeg vil virkelig gi ros til Nærøy kommune for måten naturgressbanen nå er stelt på. Den har vel aldri vært bedre enn i år, sier lederen i Kolvereid Idrettslags (KIL) fotballgruppe.


Fristen går ut denne uka


Det er klargjort åtte baner til SMN-cupen neste lørdag. Da er det i tillegg plass til serveringstelt midt på banen. KILs fotballgruppe har sendt invitasjoner til lag fra Steinkjer i sør til Mosjøen i nord. Så langt har 20 lag meldt seg på.

– Storparten kommer fra Ytre Namdal, så vi venter på at flere lag skal komme fra Indre Namdal og lenger sør- og nordfra, håper Fallmyr. Påmeldingsfristen går ut 10. september, sier lederen, som tror «trøkket» kan komme denne uka.

Cupen er for aldersgruppen seks til ti år. det betyr klassene mygg, knøtt, miniputt og lilleputt – både mikstlag og rene jente- og guttelag.

– Vi skal sørge for kamper for alle uansett, sier Fallmyr, som også kan skryte av at arrangørklubben stiller med hele 20, egne dommere.


Sopin-festival samtidig


I forhold til tidligere år er SMN-cupen flyttet fram ei uke. Tidligere har arrangementet krasjet med første uke av elgjakta, det unngår man denne gang. Arrangørene forventer atskillig mer folk enn tidligere år til cupen ettersom den går av stabelen samme dag og i samarbeid med Sopin-festivalen på Kolvereid denne lørdagen.

– Det betyr at Kolvereid vil ha et stort tilbud både til små og store. Det blir en rekke aktiviteter ved siden av fotballkampene, og ungdomsbandet The Firefoxes skal spille midt på dagen, lokker Kurth Fallmyr.

Matfestivalen Sopin arrangeres 16. og 17. september av Kolvereid Handelsstandsforening, i nært samarbeid med matprodusentene i Ytre Namdal. Bak arrangementet står også Namdalskysten næringsforening og Nærøy bondelag.

– Nå er det bare været vi ikke har helt kontroll på, men det antar jeg også blir bra denne helga, smiler Kurth Fallmyr.