Fra førstedivisjonsspill til trenerbenken i Rørvik

Morkens nye hverdag

Anders Morken skal trene både dame- og herrelaget til Rørvik kommende håndballsesong. I tillegg er 23-åringen også selv aktiv både på fotball- og håndballbanen.

TILBAKE: Anders Morken blir å finne i Rørvik-trøya igjen, etter et år i 1. divisjonsklubben Fjellhammer. 23-åringen skal fungere som spillende trener for herrelaget, og i tillegg lede damelaget kommende sesong. 

PÅ FLERE ARENAER: Anders Morgen er også en av krumtappene på Rørviks fotballag i 3. divisjon - her i kamp mot Rørvik.  Foto: Jonas Olsen

arkiv

RØRVIK: – Det blir travle tider framover ja, smiler Morken – som slett ikke ser mørkt på å kombinere spiller- og trenerollen for Rørvik IL.

– Nei, slett ikke. Jeg er vant til en travel hverdag, så det skal nok gå fint, smiler Morken.

Mange roller

Den tidligere eliteseriespilleren i håndball flyttet heim til Rørvik i sommer, etter å ha fullført politistudier på Østlandet. I tida framover skal han kombinere jobben ved Nærøy lensmannskontor med rollen som trener og spiller i Rørvik IL.

Morken har nylig overtatt ledelsen for klubbens herre- og damelag – som serieåpner i henholdsvis 3.- og 4. divisjon neste helg. Selv blir han en viktig spiller for rødtrøyene gjennom vinteren, i tillegg til at han også håper å få tid til å fullføre sesongen for Rørviks 3. divisjonslag i fotball.

Sesongåpner neste helg

Neste helg serieåpner Rørviks damelag håndballsesongen mot Sparbu på bortebane, mens herrene skal i aksjon både mot Steinkjer og Namsos borte.

Morken innrømmer at han er spent foran den store ilddåpen.

– Det blir jo en slags debut for meg dette, men jeg gleder meg veldig og ser fram til å komme i gang «på ordentlig». Det er en veldig motivert og fin gjeng jeg har ansvar for både på dame- og herresiden. Det gir meg ekstra motivasjon som trener også, forteller han.

Noen konkrete mål rent plasseringsmessig har ikke rødtrøyene satt seg enda. Men Anders Morken tror og håper begge seniorlagene skal bite godt fra seg i hver sin serie gjennom de neste månedene.

– Det har ikke vært de helt store utskiftningene i noen av lagene sammenliknet med forrige sesong, men felles for begge troppene – er at det er mye unge spillere. Vi har to spennende lag i år, og jeg er spent på hva vi kan prestere på håndballbanen i tida framover, sier den nytilsatte Rørvik-treneren.

– En flott rollemodell

Leder i håndballgruppa i Rørvik IL, Frank Arild Hasfjord – er strålende fornøyd over at Anders Morken har takket ja til å lede både dame- og herrelaget kommende sesong.

– Anders har utrolig mye erfaring og kompetanse innen håndball, i tillegg til at han er en flott rollemodell for spillerne i klubben. Vi føler oss svært heldige som har fått han med på laget, sier Hasfjord.

Mens Morken skal ha ansvar for seniorlagene i Rørvik IL håndball, har klubben også engasjert Andrzej Druzkowski som en slags spillerutvikler i breddehåndballen i klubben.

– Summen av dette tror jeg kommer til å gi et skikkelig løft i håndballmiljøet i Ytre Namdal i tida framover. Det er i alle fall håpet vårt, avslutter Frank Arild Hasfjord.

Ps. Både Rørviks herrelag i 3. divisjon og damelaget i 4. divisjon skal måle krefter med Namsos og Kolvereid denne sesongen og dermed er det duket for flere namdalske lokaloppgjør i håndball i tida framover.