Nå skal signalbygget bli synlig for omverdenen

Kryper ut av buskene

Kommunen har kommet til enighet med en av grunneierne og Statens vegvesen. Dermed blir ikke det nye kulturhuset i Grong en godt bevart hemmelighet likevel.

Tar form: Ytterveggene på det nye kulturhuset i Grong får mer og mer tre på seg. Snart fjernes også trærne rundt, slik at praktbygget kan bli et landemerke langs E6. 

arkiv

GRONG: Det er en fornøyd rådmann som svarer, når vi vil vite mer om avtalen Grong kommune har inngått med grunneierne Jostein og Tove Fossland.

– Nå er vi ett skritt nærmere, sier Svein Helland.

For som Namdalsavisa skrev i juni; Det nye kulturhuset som vil ha kostet mer enn 150 millioner kroner når det står ferdig, risikerte å bli bortgjemt bak en vegg av løv.

Grunneierne langs E6 var den gang lite interessert i å gå i dialog med kommunen for å finne ei løsning. Dermed så det ut som løvveggen som hindrer innsyn til Grong sentrum fra E6, ville bli stående når kommunens signalbygg står ferdig i april, knapt ville være synlig med mindre du sto rett utenfor bygget.

Vil starte nå

Et scenario kommunen var lite fornøyd med. På nabotomta skal det nemlig bygges et stort næringsområde, hvor blant annet Europris skal etablere seg.

Håpet er at næringsområdet og kulturhuset skal få flere til å kjøre av E6 og inn til sentrum.

Sjansen for det øker betraktelig dersom byggene er synlige fra europavegen.

Og rådmannen ønsker å komme i gang med ryddearbeidet så snart som mulig.

– Jeg håper vi om kort tid kan få presentert en sak for politikerne. Det hadde vært godt å komme i gang med dette arbeidet allerede i høst, sier Svein Helland før han raskt legger til:

Feie for egen dør

– Men vi må finne penger til det. Uansett om vi bruker egne folk eller kjøper tjenesten hos noen andre, må vi inn med noen midler.

Får han ikke til det, håper han å finne plass på neste års budsjett. Målet er å få ryddet så mye som mulig lang E6 innen bygget tas i bruk til våren.

– Men det blir tøffe prioriteringer også på neste års budsjett, understreker Helland.

Området som blir ryddet, ligger litt nord for avkjøringa til Namsos. Det blir også ryddet på området Statens vegvesen eier.

Helland innrømmer at kommunen også har en jobb å gjøre på egen eiendom.

– Særlig ved fotballbanen er det en del skog og kratt som kan tynnes ut. Der har vi noe å ta tak i, sier rådmannen.

Avtalen med Tove og Jostein Fossland gjelder i ti år.