Nett-nytt!

KNEKK? Hvordan bærer du kaffekoppen for å unngå søl?  Foto: Bjørn Tore Ness

arkiv

Mine to faste lesere har nok for lengst oppfattet at det jeg finner på nettet er en kilde til noen av mine skriverier. Så også i dag.

Jeg har tidligere skrevet om forstavelsen «super» som er blitt så populær. For et par dager siden flommet flere nettsteder over med et eller annet som var noe med «super».

ABC Nyheter fortalte om supertricks, superbil og supertalent.

TV2.no hadde to oppslag om superpar og ett om en supercabriolet.

Dagbladet var selvfølgelig mest avansert og kunne fortelle om både superhukommelse og superorgasme. Skulle disse to siste fenomener forekomme hos en og samme person, har man noe å snakke om for resten av livet.

Det oppslaget som burde fange mest interesse, er nok en lang artikkel om hvordan man bør bære kaffekoppen i den hensikt å unngå søl. Her hadde man tatt vitenskapen til hjelp og brukt matematiske likninger, eksperimenter i laboratorium og test-turer. Resultatet er egnet til å overraske.

Det ideelle er å gripe koppen ovenfra i det som blir beskrevet som et «klogrep» og bære koppen med knekk i håndleddet. I tillegg var det beste å gå bakover(!) fordi man da konsentrerte seg mest om mulige hindringer som kunne forårsake kaffesøl.

Dette blir morsomt. Skulle det fenge, blir det morsomt å gå på kafé framover. Monty Pytons Silly Walk blir bare et blekt minne etter en halv time på Himmel og Hav en lørdags formiddag. Jeg håper folk øver litt hjemme før de debuterer offentlig.

Problemet blir nok knekken i håndleddet. Det er neppe det mest populære eksempel på kroppsspråk i en del miljøer. I tillegg har dette grepet et par ulemper. Den ene er at koppene vanligvis er varme. Det andre er hygienen. Ikke alle vil drikke av en kopp der fingrene til en kompis har hatt et fast grep om kanten.

Jeg kommer til å holde på gammelmåten med fingret i hanken og blikket rettet forover.