Overhallinger blant de ivrigste

Nordtrønderne var ivrigst i landet under årets Sommerles-kampanje. Blant de ivrigste i hele fylket finner vi overhallingene.

Liker å lese: Ingeborg Lindseth Øvereng (9, til venstre), Ingrid Emilie Haugan Engen (9), Johannes Skistad (9) og Iver Risvik Heia (10) synes alle det er morsomt å lese bøker. 

Lek: Klovnene Elisabeth Helland Larsen vise barna hvordan de kunne utøve forskjellige klovnekunster. 

arkiv

OVERHALLA: Med sine 124 deltakende barn har Overhalla en deltakerprosent under årets sommerles-kampanje på hele 37,8, noe som er langt over snittet i Nord-Trøndelag, som ligger på 27,2 prosent.

– Det synes vi er utrolig morsomt og bra, sier bibliotekar ved Overhalla folkebibliotek Torunn Sollie.

At ungene i Overhalla er glade i å lese kan du lett skjønne når du får høre at de 124 deltakerne har lest til sammen 925 bøker, noe som tilsvarer i alt 90.829 sider.

For å markere slutten på kampanjen og samtidig gjøre noe ekstra for dem som har deltatt, inviterte Overhalla folkebibliotek til klovneshow på Horisonten bibliotek og kultursenter tirsdag kveld. Her fikk de besøk av forfatter og sykehusklovn Elisabeth Helland Larsen og musikerektemannen Paal Viken Bakke. Sammen fikk de latteren til å runge i salen, og samtidig fikk ungene prøve forskjellige klovnesaker.

– Klovnen var ganske artig. jeg liker som regel ikke klovner, men denne var ganske morsom, mener Emil Vitalis Engblom (7).


Leser mye

Ingeborg Lindseth Øvereng (9), Ingrid Emilie Haugan Engen (9), Johannes Skistad (9) og Iver Risvik Heia (10) har alle lest mye i sommer, og nøyaktig hva som gjør at de synes lesing er morsomt har de ikke helt svaret på.

– Jeg lever meg inn i det jeg leser, og synes rett og slett at det er morsomt å lese, sier Ingrid Emilie.

– Hvorfor har dere vært med på denne kampanjen?

– Jeg var med i fjor og syntes det var såpass artig at jeg ville være med i år. Jeg liker å lese historiebøker og bøker hvor det er mye fakta, sier Iver.

– Jeg synes fotballbøker er det aller artigste å lese, sier Johannes.


Lest 500 sider

– Hvor mye har dere lest da?

De er litt usikre alle sammen, før Ingrid Emilie røper hvor mange sider hun har lest.

– 500 sider har jeg lest. Jeg synes det er artig fordi at jeg får med meg mye nytt samtidig som det finnes mange spennende bøker, sier hun.

Sommerles har i år hatt deltakere fra 185 kommuner i hele Norge. 31.840 barn har til sammen lest over 331.390 bøker