Språkkafeen fortsetter

I fjor startet et samarbeid mellom biblioteket på Kolvereid og Voksenopplæringa om en uformell møteplass mellom flyktninger og nærøyværinger. Tirsdag starter de opp igjen.

UFORMELT OG TRIVELIG: Språkkafeen på biblioteket er tirsdag i gang igjen, så bli med. Fra venstre: Gerd-Torild Aune, Muhammed Aldaaya, Anne Urdshals, Harald Marsdal Hanssen, Rannveig Hanssen, Siw Monica Barø og Rita Holthe. 

arkiv

KOLVEREID: – Språkkafeen er et opplegg som har fungert veldig bra. Derfor er vi glade for at vi nå kommer i gang igjen etter sommerferien, sier biblioteksjef Gerd-Torild Aune.

Det hele dreier seg om at folk fra flere kulturer møtes over en kaffekopp på biblioteket, og snakker om løst og fast.

– For meg har dette vært til stor hjelp. Jeg kan jo litt bokmål, men må øve meg for å lære trøndersk. Og da er språkkafeen veldig bra, sier Muhammed Aldaaya, en av mange fra Voksenopplæringa som har hatt stort utbytte av å prate med vanlige folk.

– Lært mye har også jeg gjort, sier Harald Marsdal Hanssen som er en av flere som har møtt flyktningene på biblioteket.

– Men vi skulle gjerne hatt med flere. Det er mange ressurssterke folk i kommunen, men det er en terskel du må komme over før du tør møte opp, sier Hanssen som mener vi alle har godt av å møte folk med en annen bakgrunn enn oss selv. Med flere å spille på, kan tilbudet utvides til oftere enn en gang i måneden.