23 nye fotballdommere

Hele 23 ungdommer har nå gjennomgått dommerkurs i regi av Kolvereid idrettslag, som dermed rår over 28 klubbdommere i fotball!

OPPMØTE: Vel 20 dommeraspiranter på kurset som kursleder Kurth Fallmyr (til høyre) holdt på Kolvereid. To er ikke med på bildet. 

arkiv

Kolvereid: Leder i fotballgruppa, Kurth Fallmyr, har selv vært leder for kurset, som har gått over to teorikvelder. Nå skal de 23 ut i praksis to helger på rad med fotballcuper i Varøya og på Kolvereid.

– Deltakerne er svært interesserte, og så er det veldig bra at vi får med så mange av flyktningene, synes kurslederen.


Alle kan dømme 7-er


De ferske klubbdommerne er hovedsakelig i aldersgruppa 15–17 år, og de kan nå dømme alle 7-erkamper lokalt. Noen av de mest erfarne har alt dømt damekamper. Neste skritt etter et år med praksis er å bli rekruttdommere, og deretter at det snakk om autorisasjon for å dømme i høyere divisjoner.


God rekruttering


– De nye klubbdommerne fikk dommerdrakter fra forbundet, og det var populært. Det skaper identitet, mener Kurth Fallmyr.

Han er særdeles fornøyd med at det er så god rekruttering til dømming i klubben sin. Kolvereid idrettslag har også gjort mye for integrering av flyktningene. Det er faktisk duket for at én nå går inn i styret for fotballgruppa, ifølge lederen.