– Fikk ikke sove de første nettene

Anne B. Ragde til Rørvik

Line Bakke Fjær hos Libris på Rørvik trodde ikke sine egne ører da hun fikk høre hvilken forfatter som kommer på besøk til butikken hennes.

Besøker Rørvik: Anne B. Ragde tar turen til Rørvik 28. september. ¬ FOTO: ESPEN FOSSLAND 

arkiv

RØRVIK: Hver høst skriver Line Bakke Fjær ei ønskeliste til de ulike forlagene over hvilke forfattere hun gjerne ønsker skal ta turen til bokbutikken hennes på Rørvik. Da svaret kom denne gangen trodde hun nesten ikke sine egne ører.

Stort napp

– Det er jo slik at du ikke får napp hver gang, men etter gjentatte forsøk fikk jeg endelig napp. Et virkelig stort napp, sier Bakke Fjær og ler godt.

– Anne B. Ragde er en populær forfatter og responsen etter at jeg la nyheten ut på Facebook har ikke latt vente på seg. Jeg har ikke fått så stor respons på noen innlegg som jeg fikk på dette, sier hun videre.

28. september er dagen, og kysthotellet i Rørvik er stedet.

– Vi er jo ikke flere her ute enn at det kan by på problemer hvis vi arrangerer noe på dagtid. Derfor har vi denne gangen valgt å arrangere bokbad med diverse på kveldstid for å feire og gjøre stas på gjesten vår, forklarer Bakke Fjær som tror det kommer til å bli en kjempeflott kveld.

– Det er dette som er den foreløpige planen, så kan det hende vi justerer litt etter hvert, legger hun til.

Populær

Ragde er tidligere universitetslektor i massekommunikasjon ved Universitetet i Trondheim og hun debuterte som forfatter i 1986.

Bøkene hennes forklares som sjangeroverskridende og både hennes skjønnlitterære romaner og ungdomsbøker grenser ofte tett opp mot thrilleren eller kriminalromanen. Hun ble blant annet kjent gjennom romanen, teateret og tv-serien «Berlinerpoplene».

Oppfølgeren til «Berliner-poplene»-trilogien, «Alltid tilgivelse», gikk rett til topps på den norske boklisten etter bare litt over en uke i salg.

– Det er artig at vi kan tilby en annen opplevelse til folket her på Rørvik. Folk her er flinke til å få ting til å skje, derfor er det morsomt å kunne kaste seg på den bølgen, sier Bakke Fjær.