Arena tilpasset damer

TRENING UTEN PRESS: Egne kvelder med trening på leirduer er bare en av mange aktiviteter den aktive kvinnegruppa i Klinga JFF har i løpet av året. Gro Skjærvik (til venstre), Monica Sævik (midten) og Siv Anita Andersen mener slike damearenaer gjør det lett for å slå seg med. 

TREFF: Gro Skjærvik og flere andre damer fra Klinga jeger og fiskeforening har i sommer hatt egne treningskvelder på leirduebanen,. 

arkiv

Klinga: – Det er jo litt fokus på at det er få kvinner som jakter. Det prøver vi i Klinga jeger- og fiskerforening å gjøre noe med, sier nestleder Inger Johanne R. Hasfjord.

Hver onsdag siden midt i april har det vært arrangert leirdueskyting for damer og nybegynnere.

– Da jeg hadde tatt jegerprøvekurset, fikk jeg tips om å melde meg inn i foreninga på Klinga. Både det at de har egne tilbud for oss damer, og at miljøet rundt er så bra, har gjort at jeg trives veldig godt her, sier Siv Anita Andersen som vi møtte på en av de siste leirdueskytingene for i år.

Her har mellom fem og sju damer møttes hver uke for å trene til jakta.

– Vi har det veldig trivelig. Det blir en annen stemning på banen når det er bare oss damene til stede. Det blir ikke like mye prestasjonsangst, sier Gro Skjærvik.


Mange aktiviteter


Litt vennligsinnet mobbing er det når bommene kommer.

– Men det er rom for det uten at noen blir fornærmet, sier hun.

Leirdueskytinga på onsdager er bare en av mange aktiviteter som har som mål å få flere damer ut på jakt eller på fisketur.

– I sommer var vi blant annet en hel gjeng på fisketur i Bogna, sier leder kvinnegruppa, Monika Sævik, som sammen med Karianne Larsen er ansvarlig for skytetreningene.

Tidligere i sommer hadde de også rifleskyting for kvinner med oppskyting til storvilt- prøven som avsluttende aktivitet med åtte deltakere.


" Vi har det veldig trivelig. Det blir en annen stemning på banen når det er bare oss damene til stede.

Gro Skjærvik, Klinga jeger- og fiskeforening


Egen jakttur


Kvinnegruppa i Klinga jeger- og fiskerforening har i mange år arrangert jakthelg for jenter/ damer. Til å begynne med ble turene avlyst da det ikke var noen som meldte seg på.

Så ble det etter hvert noen som hev seg på og det ble turer. Det var foreningas egen hytte ved Vommavannet som ble brukt.

– Etter hvert har tilbudet blitt så populært at vi har måtte leie oss ei hytte i tillegg, og vi har de senere år ligget på rundt 15 deltakere, forteller Hasfjord.

Tilbudet er åpent for både medlemmer og ikke-medlemmer, og hvert år har det vært med damer som ikke er medlemmer. Ikke alle har med seg våpen en gang.

– Vi har enda rom for å ta med flere på årets jakthelg som blir 16.–18. september, så det er bare å ta kontakt, sier Hasfjord.