Vekstbedriftene i Namdalen tar felles grep

Sammen med Norsk eLæring skal vekstbedriftene i Namdalen arbeide aktivt for å hindre folk å havne utenfor arbeids- og samfunnsliv.

SATSER: Arbeidsgiverorganisasjonen for norske vekstbedrifter, ASVL, er ved prosjektleder Wenche Syvertsen imponert over samarbeid og satsing i Namdalen. Fra venstre: koordinator Kåre Aalberg, fagansvarlig Snorre Tørriseng i Norsk eLæring og daglig leder Ragnar Moen i Ytre Namdal Vekst. Foto: Tom Lysø). 

arkiv

RØRVIK: – Evner vi å begrense «utenforskapet» vil det ha stor betydning. Ikke bare for den enkelte, men hele samfunnet, sier Snorre Tørriseng i Norsk eLæring i en pressemelding.

Sentralt står et brukerstyrt oppfølgingsverktøy for dokumentert læring og kvalifisering. Norsk eLæring tar høyde for at det finnes praktiske evner og bra ressurser hos alle.

Skal hindre frafall

– I tradisjonelle system for læring og kvalifisering, ligger gjerne hindringer og praktiske problem som bidrar til frafall eller at vedkommende aldri kommer fram til noe som gir varig verdi. Bittert for den enkelte og unødig for samfunnet, mener Tørriseng.

I det aktuelle utviklingsarbeidet med Namas Vekst, Ytre Namdal Vekst og Midtre Namdal Vekst, står reell mulighet for læring og kvalifisering sentralt. Det kan være folk med bestemte personlige lærevansker, eller for eksempel flyktninger som er rene analfabeter.

Brukes alt av skoler

Programmet Dokker, sammendrag av «Dokumentasjon av livslang læring», brukes allerede av flere tusen elever i videregående skole. Med bestemte endringer hvor brukeren hele tida er i fokus, mener Tørriseng og hans kollegaer i Rørvik og Trondheim tror at gode resultat kan oppnås. At vekstbedriftene i Namdalen har kjøpt seg inn i sørtrønderske Arbeidskompetanse AS åpner en kanal hvor ulike prosjekt, som samarbeidet med Norsk eLæring, kan settes ut i livet.

Både koordinator for vekstbedriftene i Namdalen, Kåre Ålberg og prosjektleder Wenche Syvertsen i ASVL (arbeidsgiverforeningen for 220 norske vekst- og attføringsbedrifter) er imponerte over satsingsviljen.