Byr på kjendisparty i NTE Arena

Det blir kjendisparty hvor alt er på stell med en partysvenske eller to når Jaa9 og OnklP tar turen til Namsos og NTE Arena.

GOD STEMING: Jaa9 (til høyre) og OnklP lover god stemning når de kommer til Namsos 8. oktober. 

arkiv

NAMSOS: Lørdag 8. oktober kommer rapduen Johnny Engdal Silseth (34) og Pål Tøien (32), bedre kjent under artistnavnene Jaa9 og OnklP til Namsos.

De to møttes på 2000-tallet i Lillehammer. Engdal Silseth var da medlem i gruppa Ridderne av Det Norske Hus, og Tøien i gruppa Verbal SNCz. De to gruppene (og tre enkeltstående), som henholdsvis ikke hadde så mye til overs for hverandre, slo seg sammen og dannet rapkollektivet Dirty Oppland. Kollektivet sendte en demo til gruppa Tungtvann, som i tilbakemeldinga spesifikt spurte etter Jaa9 og OnklP, som de syntes utmerket seg. Høsten 2002 gjestet Jaa9 og OnklP «Stikk av Scena» på Tungtvanns «Påfyll EP».

Hver gang vi møtes

Rapperne debuterte som duo først i 2003 da de ga ut albumet «Bondegrammatikk – the Mixtape» og siden har de gitt ut til sammen ni album.

Tøien ble for alvor kjent for den gemene hop i Norge da han var en av gjestene i «Hver gang vi møtes» på TV 2, og han har også turnert med flere av medlemmene i Oslo Ess under navnet «OnklP og slekta».

I starten på oktober kommer de til Namsos for å skape liv i NTE Arena.

– Vi ønsker å ordne konserter og arrangementer som kanskje er litt utenfor det som er vanlig her i Namsos. Derfor er det artig å tilby to artister som er såpass store som det Jaa9 og OnklP er. Disse gutta har jo vært mye omtalt i det siste, og vi tror det er noe som vil fenge, sier Tor Erik Flasnes hos Sirkus Bytomta som står bak arrangementet.

Tilrettelagt

– Nå har dere beveget dere ut fra deres egne lokaler. Ligger det noe spesielt bak den avgjørelsen?

– Det er litt i forhold til at NTE Arena er tilrettelagt for slike store arrangement. Når det i tillegg ble åpnet for at vi kunne ha serveringa selv, gjorde det at det blir lønnsomt å arrangere konsert her, mener Flasnes.

Det har vært en lang prosess med å få den populære rapduoen til byen.

– Det er mange faktorer som må klaffe, og vi har jobbet med dette ei stund. Men nå er det endelig i boks og vi gleder oss veldig, fortsetter Flasnes som også nevner at Jaa9 og Onkl P. også gleder seg til å besøke Namsos.

– De lover god stemning, sier Flasnes.

Selv om konserten er på en lørdag kan vi håpe på fredagsstemning hvor alt bare glir forbi. Her skal ikke alle hate alle, men alle skal føle seg som om de er på et kjendisparty.

– Live er Jaa9 & OnklP alltid garantister for topp stemning og har en rutine og hitparade i arsenalet sitt få her på berget kan matche. I løpet av sommeren har «9P» levert fantastiske festivalopptredener og klubbkonserter rundt omkring i Norge. Og når gutta snart slipper nytt album, er det en sulten og revitalisert duo som igjen skal ut på veien, skriver Sirkus Bytomta på Facebook.

– Vi håper jo at dette er noe folk ønsker å komme på. Jeg tror at det kommer til å bli utsolgt, sier Flasnes.

PS! Jaa9 og OnklP har opptrådt i Namsos tidligere. De var blant de mange artistene som spilte under åpninga av Rock City i november 2011.