Drømte ikke om at noe slikt kunne skje på Snåsa

– Vær ikke blåøyd. Hva som kan skje deg, kan bero på tilfeldigheter.
arkiv

SNÅSA: Fosterforeldrene til «Liv» ble ringt opp om morgenen 15. mai fra intensiven på Sykehuset Levanger. Nyheten om at fosterdattera var innlagt med sterke anfall på grunn av narkotika kom som et sjokk.

– Vi hadde ikke drømt om at noe slikt kunne skje. Vi snakket med henne kvelden før. Alt var greit. Hun skulle ligge over hos ei venninne, og de skulle ut og ha det artig, forteller fosterfaren.

Sjokket da de kom til Sykehuset Levanger og fikk se «Liv» i sykesenga var enda større. De fikk ingen kontakt med henne, hun var helt vekk.

– Hun var svært syk. Det var i grunnen bare flaks som gjorde at hun berget, konstaterer fosterfaren.– Var dere klar over at det var narkotika i omløp i ungdomsmiljøet i bygda?

– Vi visste at det florerte narkotika på Snåsa, men at det var så farlige stoffer i omløp ante vi ikke. At noe sånt skulle skje i bygda vår, det hadde vi ikke trodd, sier han.

– «Liv» ble trolig voldtatt den kvelden også?

– Ja, og det er en meget alvorlig sak, så alvorlig at det må tas affære. Hun har ikke vært den som har festet hardest, men denne kvelden fikk hun i seg stoffer som gjorde at hun mistet kontrollen over seg selv og kroppen sin. I den forbindelse ble hun utnyttet, sier fosterfaren som erkjenner at hendelsen har gått inn på hele familien.

For «Liv» fikk episoden alvorlige konsekvenser. Fosterfaren forteller at hun har slitt i ettertid, ikke bare fysisk, men også psykisk.

– Det var mye som sto på spill for henne etter den fatale natta, sier fosterfaren.

Han ønsker å advare både unge jenter og foreldrene dere mot å være for blåøyd.

– Alt av narkotiske stoffer er tilgjengelig på bygda også, det er viktig at foreldrene er på vakt. Og til de unge jentene vil jeg si: Vær nøye med hvem du er sammen med, og vær trygg på dem du skal feste i lag med. Vår «Liv» må bære med seg det som hendte resten av livet.

Relaterte saker: