Nettmobbing tema på Rørvik

Én av to foreldre er bekymret for nettmobbing. Mandag er dette tema når foreldre og barn får møte antimobbe-turneen «Bruk Hue» på Rørvik.

PARTNER: Administrerende direktør i Telenor Norge, Berit Svendsen. 

arkiv

RØRVIK: På formiddagen vil elevene (11-16 år) fra Rørvik og Austafjord møte antimobbekampanjen ved Rørvik skole. På kvelden er det foreldrenes tur til informasjon samme sted, forteller administrerende direktør i Telenor Norge, Berit Svendsen.

«Bruk Hue» er Norges største skoleturné mot nettmobbing, drevet av Telenor i samarbeid med Røde Kors v/Kors på halsen, Medietilsynet og BarneVakten. Halvparten av norske foreldre er bekymret for at eget barn mobber eller blir mobbet. Samtidig sier én av tre at de ikke følger med på podens digitale liv. Nå inviterer «Bruk Hue» alle foreldre til gratis foredrag.

Målet med turneen er å forebygge nettmobbing ved å engasjere og bevisstgjøre barn, unge og voksne om nettvett.

– Norske barn er verdensmestre på nett. Det gjør det utfordrende, men desto viktigere for foreldre å følge med på barnas digitale hverdag, sier Svendsen.

En tredel av norske foreldre svarer i en undersøkelse utført av analysebyrået Norstat at de ikke følger med eller har oversikt over barnas digitale atferd.

PS! Tirsdag er det ungdomsskoleforeldre i Namsos som kan høre «Bruk Hue»-foredraget.