Saken kan få etterspill for mannen i 20-åra

Siktet for voldtekt

Politiet har på eget initiativ igangsatt etterforskning av en voldtekt i kjølvannet av misbruket av designerdop på Snåsa natt til 15. mai.

ALVORLIG: Politiet ser alvorlig på at ei jente angivelig skal ha blitt voldtatt etter å ha tatt designerdop og mistet bevisstheten. Politiet har siktet mannen for voldtekt. 

arkiv

SNÅSA: – Jeg kan bekrefte at politiet etterforsker en voldtektssak. Vi har siktet en person, sier etterforskningsleder Hans Petter Gjertsås i Indre Namdal.

Politiet har fått tre saker på sitt bord etter hendelsene natt til 15. mai. Den ene omhandler russejentas narkotikabruk.

Ruskontrakt og forelegg

– Der jobbes det med å opprette en ruskontrakt med jenta, opplyser Gjertsås.

Den andre saken omhandler narkobruk for mannen i 20-åra som også er siktet for voldtekt.

– Etterforskninga er ferdig, og saken er sendt inn til påtaleansvarlig med forslag om at det utstedes et forelegg for narkobruk, sier Gjertsås.

Voldtektssaken er fremdeles under etterforskning. Gjertsås bekrefter at det er politiet som har igangsatt etterforskning på eget initiativ på bakgrunn av opplysninger som kom fram etter de øvrige sakene.

– Vi har foretatt flere avhør i saken. Det er ikke mye som gjenstår av etterforskninga før saken vil bli oversendt påtaleansvarlig, sier Gjertsås. Politijurist i Trøndelag vil så vurdere saken og oversende den til statsadvokaten som tar endelig beslutning om det skal tas ut tiltale mot mannen.

10-20 saker i året

– Er narkomiljøet i Indre Namdal stort? Hva er politiets oppfatning?

– Det er fragmenter av miljøer, små grupper i Indre Namdal, sier Gjertsås som opplyser at politiet de senere år har hatt mellom ti og 20 narkosaker på sitt bord fra Indre Namdal.

– Bruken tar seg opp, det er urovekkende. De som tar syntetisk stoff vet ikke hva de får i seg, sier han.

Var frivillig

NA har vært i kontakt med mannen som er siktet i voldtektssaken. Han forteller at han ikke hadde noen onde hensikter med det som skjedde natt til 15. mai.

– Begge brukte stoff og vi hadde sex, men det var frivillig fra begges side, sier mannen som viser til at russejenta ikke har anmeldt han for voldtekt.

– Jeg husker lite fra det som skjedde, men denne saken har fått store konsekvenser for meg også, sier han.