Elias (14) fra Flatanger gjorde rent bord i første NA-karusell-deltakelse

Debutanten til topps

Elias Lein Staven (14) startet friidretts-karrieren først for tre måneder siden. Lørdag vant han NA-karusellen sammenlagt.

NY I GAMET: Elias Lein Staven fra Flatanger er ny i gamet, men har allerede vist at han er et navn å regne med i friidrettssammenheng i tida framover. Lørdag vant han NA-karusellen sammenlagt. 

arkiv

NAMSOS: Helgas Namdalsleker i friidrett i Kleppen avsluttet årets NA-karusell. Blant dem som har markert seg sterkest i konkurransen sammenlagt – er en utøver som er helt fersk i gamet.

– Jeg begynte å trene friidrett først på tidligsommeren i år, så at det har gått så bra i konkurranser som det har gjort, er bare kjempegøy, sier Elias Lein Staven fra Flatanger.


Idrettsdag ga mersmak


14-åringen gikk til topps i gutteklassen i årets NA-karusell sammenlagt. I en idrett der tendensen er at de fleste utøverne gir seg når de når ungdomsalder – går Elias Lein Staven altså motsatt vei.

– Jeg ble introdusert for friidrett da vi hadde idrettsdag på skolen i vår. Deltakelsen ga mersmak og ettersom det ikke er noe friidrettsmiljø heime i Flatanger, tok jeg kontakt med trenerne Namsen FIF. Her har jeg blitt kjempegodt mottatt. Det er utrolig fint å få lov til å være en del av et så flott miljø.


Mål om UM-deltakelse


Seieren i årets NA-karusell gir unggutten ekstra motivasjon til å stå på videre.

– Definitivt. Jeg skal fortsette satsinga framover. Favorittøvelsene er lengde, høyde og sprint – og jeg ønsker i bli skikkelig god i de alle.

– Hva er det langsiktige målet ditt som friidrettsutøver?

– Det må være deltakelse i UM, smiler 14-åringen.

– Men det er en lang veg å gå før jeg er der altså, avslutter Elias Lein Staven.


– En fin sesong


Overhalla ble beste lag sammenlagt i årets NA-karusell og det var også en OIL-utøver som vant jenteklassen. Ingri Lysberg gikk til topps med god margin. Det var ungjenta, som konkurrerer i 12-årsklassen – godt fornøyd med.

– Det har vært en fin sesong dette, og jeg føler jeg har prestert bra. Veldig gøy å vinne i år igjen, sier 12-åringen – som også gikk til topps blant jentene i fjor.


40 deltakere


I alt deltok nærmere 40 utøvere i helgas NA-karusell-avslutning. Leder Kenneth Andresen i Namsen FIF er godt fornøyd med gjennomføringa av Namdalslekene.

– Alt har gått veldig bra og det har vært en fin dag, selv om vi helst skulle sett at antall deltakere var det dobbelte, oppsummerer Andresen.