Slagferdig og engasjert

Han har tatt initiativ til å starte bokseklubb på Øysletta. Ivan Skotnes er både slagferdig og engasjert.

Glad: Ivan Skotnes får lørdagsblomsten for at han har etablert bokseklubb på Øysletta.FOTO: JONAS OLSEN 

arkiv

ØYSLETTA: Bokseklubben omtales av NAs tipser som et viktig tilbud til ungdommen og voksne i ei grend som ellers har svært få aktivitetstilbud.

Skotnes blir svært overrasket – gledelig sådan – når NA tropper opp med ukas lørdagsblomst.

Veldig koselig

– Det var kjempekoselig at noen har foreslått at jeg skulle få blomsten, sier Skotnes som kom flyttende til Øysletta i 2014. Da hadde han bodd i Namsos siden 2012, men det er fra Trondheim han har med seg interessen for boksing.

Skotnes forteller at han har vært aktiv bokser selv. Faktisk har han i løpet av 12-14 år som aktiv bokser hentet heim fire NM-titler.

– Så jeg har lang erfaring som bokser. Jeg har også tatt et trenerkurs, sier Skotnes som altså er selvoppnevnt trener for bokseklubben på Øysletta.

Brenner for boksing

– Fortell litt om bokseklubbens opprinnelse?

– Jeg har som sagt bokset i mange år selv, i Trondheim. Da jeg flyttet til Øysletta, var det ikke noe tilbud om boksing som treningsform. Siden jeg liker å trene og det ikke var noe treningstilbud her, bestemte jeg meg for å starte en bokseklubb, sier Skotnes.

Han brenner for boksing og vil gjerne dele kunnskapen sin med andre.

Tre ganger i uka møtes de til trening i gymsalen på gamle Øysletta skole.

Variert treningsform

Skotnes er klar på at boksing ikke er en voldelig sport.

– Nei, boksing trenger ikke være farlig. Det er en variert treningsform der vi trener både styrke, kondisjon og koordinasjon. Nå er vi 12-13 stykker som møtes fast hver mandag, onsdag og fredag kveld. Det er utrolig bra at vi nå har klart å etablere et boksemiljø på Øysletta, smiler Ivan Skotnes og takker pent for blomsten han fikk til helga.