Hestival på Høylandet

Bjørlikos beste hest igjen

Hun ble kåret til «Best in show» forrige Hestival. I år tok hoppa Bjørlikos igjen heim den gjeveste prisen.

BESTE HEST: Målfrid Vatne er stolt eier av kaldblodstraveren Bjørlikos, som stakk av med den gjeveste prisen, dagens hest. Dattera Sofie Kjøglum ville også være med for å gratulere. 

PÅ HESTERYGGEN: Hestival på Høylandet: Sofie Kjøglum (8) på ryggen til Bjørlikos. Eier er Målfrid Vatne.  Foto: Runar Moen

FIKK KOS: Sara Kjøglum med den 19 år gamle welshponnien Bjerresgårds Benti.  Foto: Runar Moen

DAGENS HEST: Målfrid Vatne er stolt eier av kaldblodstraveren Bjørlikos, som stakk av med den gjeveste prisen, dagens hest.  Foto: Runar Moen

arkiv

HØYLANDET: Det var en stolt eier som tok imot sløyfa som bevis på at den gjeveste prisen, «Dagens hest», gikk til kaldblodstraveren Bjørlikos.

– Dette var artig, hun var veldig flink, sier Målfrid Vatne.

Hesten, som kommer fra Bjørlia gård på Høylandet, vant også forrige gang det var utstilling på «heimebane», da hun som toåring ble «Best in show».

17 hester var med i utstillinga, som nøye ble vurdert av tre dommere fra Norsk hestesenter. Et par timer tok seansen å vurdere alle hestene – dette er seriøse saker, må vite.

– I år har vi med hester fra Helgeland i nord til Stjørdal i sør, så interessen må sies å være god, sier Asbjørn Engen, leder i Namdal tråvlag.

2016 er et spesielt år for laget, ettersom det er 40 år siden det ble stiftet, den gang under navnet Grong tråvlag. I 1992, etter mange timers dugnadsånd, sto Namdal travpark på Høylandet ferdig – som i dag er den eneste travbanen i Namdalen.

– Dugnadsånden er fortsatt stor blant våre 40-50 medlemmer. Vi holder travløp her hvert år, mens Hestival med løp og utstilling holdes annethvert år. Det er viktig å holde koken for å opprettholde interessen blant folk, sier Engen.

Ei som garantert blir å se på travbanen i åra framover er Sara Kjøglum (12), som hadde sin debut som utstiller i år.

– Jeg bruker mye tid på hest. I tillegg holder jeg på med fotball og håndball, så fritida er full.

– Og om du må velge?

– Da blir det hest, helt klart, sier 12-åringen fra Høylandet.

Helgas Hestival åpnet med travløp lørdag. Vinnerne ble:

  • Klasse A-ponni: Chester S (kusk Kasper Klæbo, Steinkjer).
  • Klasse A-ponni, galopp: Chester S (Kasper Klæbo)
  • Magne Jostein Røslis minneløp: Yr Frøya (kusk Arne Schille, Sømna).
  • Grong dyreklinikks pokalløp: Yr Sokken (Arne Schille).