Skal spre reiselivskunnskap i Namdalen

Reiselivssjef Bente Snildal roser hytteinitiativet til Namdal Bruk. Tirsdag skal hun inspirere reiselivsfolk fra hele Namdalen til å samarbeide på kryss og tvers av bransjer og kommunegrenser.

Reiselivssjef: Bente Snildal i Visit Namdalen. 

arkiv

GRONG: – Med å lage et sånt tilbud, er Namdal Bruk med på å trekke til seg nye typer turister og jegere til regionen. Det viser hvordan det er mulig å utvikle produkter og tjenester på en smart måte, og er inspirerende for oss som jobber med reiseliv.

Det sier reiselivssjef Bente Snildal i Visit Namdalen som tirsdag samler mer enn 70 mennesker til nettverksseminar innenfor reiseliv på Grong Hotell.


Øker omsetninga


– Målet er å gi deltakerne inspirasjon og kunnskap. Jeg tror mange ikke vet om alt vi kan tilby turister i Namdalen, sier Snildal.

– Et av målene med seminaret er at deltakerne skal knytte kontakter i andre bransjer og innenfor og utenfor egen kommune, fortsetter hun.


LES OGSÅ:

Ny hytte dobler verdien på elgjakta

Ei splitter ny hytte med nær hotellstandard gjør at Namdal Bruk i år kan doble prisen på noe av elgjakta de selger.


I likhet med Knut Berger i Namdal bruk er hun opptatt av å synliggjøre at det er mer enn attraksjonen turisten reiser til, som tjener penger.

– Vi vet at aktører som dagligvare, restauranter, klesbutikker, apotek osv. får økt omsetninga sin med godt over hundre millioner kroner i året på grunn av reiselivet, påpeker Snildal som samtidig blir svar skyldig når vi spør om Visit Namdalen sitter på tall som viser hvilke verdier jakta skaper.


Samler Namdalen


– Men det er noe vi bør se nærmere på, sier Snildal.

– Vi må se muligheter i det andre aktører driver med. Jeg håper at vi på sikt kan se helt nye konstellasjoner i reiselivet.

Visit Namdalen er paraplyorganisasjonen for reiselivet i regionen. Både bedrifter og 12 av 13 kommuner er med. Kun Røyrvik står utenfor.