Storstilt feiring av at AS Reko i Namsos sine nye lokaler i Havnegata

– Var på rødlista vår

– For noen år siden var Reko i Namsos på rødlista vår, sa styreleder Bjørnar Skjevik som synes det er desto større grunn til å feire i dag.

FORNØYD: AS Reko i Namsos har flyttet inn i nye lokaler i Havnegata. En fornøyd gjeng feiret begivenheten tirsdag. Fra venstre: Kjersti Kalås, Morten Berntsen, Ingrid Hanssen, Nadja Strømmen, styreleder Bjørnar Skjevik og Kjell Bjørnar Vestnor. 

arkiv

NAMSOS: Anledninga var åpning av AS Reko i Namsos sine nye og tidsriktige lokaler i Havnegata. Representanter fra næringsliv, offentlig virksomhet og samarbeidspartnere var invitert til åpning, lunsj og foredrag tirsdag. Men da styreleder Bjørnar Skjevik skulle forestå den offisielle åpninga av de nye lokalene, røpet han at det så visst ikke var noen selvfølge at de er her i dag.


En skikkelig hestekur


– For noen år siden var det ingen selvfølge at Reko skulle bestå i Namsos, sa Skjevik og la til:

– Dere har vært gjennom en skikkelig hestekur. Namsos var på rødlista vår, men på grunn av godt lederskap og dugelige ansatte, har dere sørget for at det temaet ble lagt dødt.

"For noen år siden var det ingen selvfølge at Reko i Namsos skulle bestå"

Bjørnar Skjevik
styreleder


– I dag er Reko Namsos en frisk og oppegående virksomhet, sa Skjevik som roste Nadja Strømmen og hennes ansatte for å ha gjort en flott jobb.

– Derfor er det fint at vi i dag kan feire at Reko Namsos for ei tid tilbake flyttet inn i skikkelig flotte lokaler, sa Skjevik som hadde sett fram til å klippe over snora for første gang i sin karriere. Det ble han imidlertid snytt for, men i stedet fikk han og de øvrige gjestene både et supert kulturelt innslag, deilig fingermat og foredrag.


Meningsfullt arbeid


Etter at Bjørnar Skjevik pensjonerte seg fra jobben i Aker-konsernet i 2008, har han hatt en del styreverv. Nå er det imidlertid bare styrevervene i Steinkjer næringsselskap, NTE og Reko som står igjen. Skjevik har vært styreleder i Reko siden 2013 og finner arbeidet i virksomheten både viktig og meningsfullt.

– Som samfunn har vi ikke råd til å ha så mange utenfor arbeidslivet, mener Skjevik som peker på at det er altfor mange som ikke er i jobb – og altfor mange unge som dropper ut av videregående skole.

– Utenforskapet er altfor stort. Det er viktig å ha noe meningsfylt å gå til, sier han.