Han skal rocke Lierne

Neste sommer vil en ny musikkfestival se dagens lys. – Nå var det nok snakk. Vi måtte gjøre det nå, for vi blir ikke yngre, sier Jan Bjørnar Totsås i Totsås Rock.

ALTMULIGMANN: På toppen av blant annet bjørnesafari, fosseklatring, fisking, ølbrygging, teproduksjon og overnatting, skal Jan Bjørnar Totsås arrangere rockefestival i Lierne. 

arkiv

GRONG: – Og da kan jeg komme med en liten nyhet: Neste sommer skal vi arrangere musikkfestival på Sørsætra i Lierne.

Det røpet Jan Bjørnar Totsås da han tirsdag innledet på nettverksseminaret til Visit Namdalen i Grong.

Overfor Namdalsavisa forteller han at det allerede er et stort apparat på plass i festivalen, som skal arrangeres siste helga i juli 2017.

– Vi har allerede booket så mange band at festivalen vil gå over to dager, sier Totsås som foreløpig ikke vil gå ut med hvilke artister som skal spille.


Fyller tomrom

– Men det vil være rock og hard rock. Altså et musikkarrangement vi savner i Namdalen, sier Totsås.

Ideen om en musikkfestival på Sørsætra oppsto for mange år siden. Totsås er en ivrig festivalgjenger, og forteller at gjengen på en fem–seks etter hvert begynte å snakke om å få det til i Lierne.


Lett å booke band

At det skjer det nå er litt tilfeldig. Og et resultat av at også Totsås blir eldre.

– Nå var det nok snakk. Vi måtte gjøre det nå, for vi blir ikke yngre,

– Hvem er vi?

– Det er ei ressursgruppe på noen og tjue mennesker. Det er folk innenfor lys og lyd, og folk med arrangementserfaring. Dessuten folk som spiller i band og ellers enkelte med spisskompetanse som kan komme til nytte når man skal lage en festival.

– Er det hovedsakelig lokale folk? Eller har du knyttet til deg eksterne hjelpere?

– Det er folk fra hele Namdalen, men også noen utenfor regionen, sier Totsås som nå er spent på hvordan responsen hos publikum vil bli.

– Å booke band har ikke vært noe problem. De har vel egentlig kommet til oss. Nå må vi begynne å planlegge område, festivalcamp og så videre, sier Totsås.


Ubegrenset med plass

– Sørsætra har et naturlig amfi med omtrent ubegrenset med plass, så får vi se hvor mange som kommer. Men dette blir et prøveår, legger han til.

Nettverksseminaret til Visit Namdalen dreier seg om at reiselivsaktører skal knytte kontakter på tvers av bransjer og kommunegrenser. Og ikke minst skal deltakerne hente inspirasjon fra hverandre.


LES OGSÅ:

Skal spre reiselivskunnskap i Namdalen

Reiselivssjef Bente Snildal roser hytteinitiativet til Namdal Bruk. Tirsdag skal hun inspirere reiselivsfolk fra hele Namdalen til å samarbeide på kryss og tvers av bransjer og kommunegrenser.


– Jeg sier ja til flere som Jan Bjørnar. Foredraget og alt det han gjør er et godt eksempel på hva vi vil at deltakerne skal få ut av dagen, sier reiselivssjef Bente Snildal i Visit Namdalen.


Blir aldri rik

– Og jeg tror også han kan finne nye samarbeidspartnere med så mange ideer og prosjekter han har gående eller planer om å sette i gang. Han kan umulig klare å gjøre alt alene, sier Snildal.

Noe hun har helt rett i. Etter at Totsås sluttet i en kontorjobb for litt mer enn ti år siden og lovet seg selv at han kun skulle jobbe utendørs, har det ballet på seg år for år. Det startet som roer på Namsen. Noe han fortsatt holder på med.

– Det blir verre år for år å forklare fiskerne hva jeg holder på med, sa Totsås og la til:

– En fisker sa at jeg blir aldri rik. Han har nok rett.