Claudia Scott hyller The Band sammen med Prudence i Namsos

Norges countrydronning til Woodland

I fjor hyllet hun Prudence med Terje Tysland-låta «Drunk and Happy». 25. november står Claudia Scott på scenen med sin gamle venn igjen.

TILBAKE TIL NAMSOS: Claudia Scott har gode minner fra fjorårets konsert i NTE Arena, der hun hyllet Prudence med å spille og synge «Drunk and Happy». 25. november står hun igjen på samme scene, da hun sammen med Prudence og en rekke andre musikere skal hylle The Bands legendariske «The Last Waltz».   FOTO: BJØRN TORE NESS 

ORIGINALEN: Emmylou Harris var en av artistene som var med på konserten «The Last Waltz» i 1976. Kan vi tippe på en Harris-tolkning av vår egen countrydronning under Woodland-festivalen? 

Venner for livet: Terje Tysland fikk en hit med Claudia Scott i 1987, da «Heile livet» ble allemannseie. Siden har de vært gode venner. 

arkiv

NAMSOS: – Det var virkelig morsomt å være med på å hylle Prudence i fjor. Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake og spille i Namsos igjen, sier Claudia Scott.

Under fjorårets Woodland ble Prudence hyllet etter alle kunstens regler foran en fullsatt NTE Arena. The Band- legende Garth Hudson var en av artistene som deltok. I år har festivalen snudd ting på hodet, og fått Prudence selv til å hylle sine helter i The Band.


LES OGSÅ:

40 år siden «The Last Waltz»

Prudence hyller The Band

På dagen 40 år etter at The Band holdt sin legendariske avskjedskonsert, skal Prudence på scenen i NTE Arena for å hylle heltene.


Sammen med flere musikere og gjester skal namsosbandet gjenopplive «The Last Waltz» – The Bands legendariske avslutningskonsert, 25. november – på dagen 40 år etter begiven- heten i Winterland Ballroom, San Francisco, i 1976. Blant de inviterte er altså Claudia Scott.

– Jeg har et nært og godt forhold til The Band. Jeg hørte mye på dem som ung og lenge etter at de la opp. The Band har alltid stått for kvalitet og en side av countryrocken som jeg har sansen for, sier Scott.


Aktuell med ny plate

En sang hun har et spesielt nært forhold til er «The Night They Drove Old Dixie Down».

– Jeg husker jeg og søsteren min pleide å synge den. Jeg vet ikke sikkert hvilke sanger jeg skal gjøre på konserten i Namsos, men det hadde vært veldig artig å få synge «Dixie», den er jo så fin, sier 58-åringen.

Claudia Scott debuterte allerede som 11-åring, i sitt fars band Clive Scott & The Skywegians, som utga Norges første countryalbum. I dag kan hun se tilbake på ei rekke kritikerroste album, to Spellemannpriser (og en rekke nominasjoner) samt tre prestisjetunge låtskriver-priser i USA.


LES OGSÅ:


Nylig så vi henne som countryekspert og dommer i NRKs «Stjernekamp» og fredag slipper hun singelen «Changes», som blir en forsmak på albumet «Let The Ribbons Fly» som slippes 28. oktober.

– Jeg føler jeg har fulgt den røde tråden fra forrige album, «Follow the Lines». Americana er fellesnevneren – en stor pakke som inneholder sjangre som rock, rhythm & blues, country og folk, sier Scott.


"The Band har alltid stått for kvalitet.

Claudia Scott, Woodland-klar og plateaktuell


Mange sammenlikner Claudia Scott med countrydronning Emmylou Harris, som var en av gjestene på The Bands avslutningskonsert «The Last Waltz». Norges countrydronning er ikke fremmed for å gjøre ei tolkning av Harris i Namsos.

– Jeg har hørt folk si at stemmen min liknet hennes da jeg var yngre. Selv hørte jeg ikke så mye på kvinnelige artister. Emmylou oppdaget jeg senere, da hun sang med Gram Parsons. Jeg har alltid vært tilhenger av å finne sin egen greie. Om jeg skal gjøre en sang av Harris, blir det med min stemme, sier hun.


Happy, ikke så drunk

I 1987 fikk hun en hit med «Heile livet» sammen med Terje Tysland. Det var derfor naturlig for henne å ta en Tysland-låt da hun ble bedt om å hylle Prudence i Namsos i fjor. Valget falt på «Drunk and Happy».

– Det var jo litt morsomt at det ble akkurat den sangen. Jeg er kjent for å være happy, men kanskje ikke drunk, ler hun.

I fjor var Tysland forhindret i å være med på hyllesten av sitt gamle band, men i år håper Claudia å treffe ham.

– Det blir kjekt å møte ham igjen. Vi er fortsatt gode venner og jeg håper vi får gjort noe på scenen sammen, sier hun.

Jan Aage Hals i Woodland-festivalen er glad for at Scott igjen tar turen til Namsos.

– Det er på mange måter veldig naturlig da hun har et forhold både til The Band, Emmylou Harris, Prudence og trønderrocken via Terje Tysland. I fjor overrasket hun alle med å tolke «Drunk and Happy», så det kan jo bli noen overraskelser i år også, sier Hals.