Renate Schjelderup savner et friidrettsmiljø i Ytre Namdal

Renate må flytte for å satse

Renate Schjelderup (15) har verken tilgang på trenere eller gode treningsfasiliteter – men er likevel fast bestemt på å satse som friidrettsutøver

ALENE I MANESJEN: Renate Schjelderup synes det er leit at hun står helt alene som friidrettsutøver i Kolvereid IL. Her fra helgas Namdalsleker i Kleppen. 

arkiv

KOLVEREID: 15-åringen, som representerer Kolvereid IL – står helt alene som friidrettsutøver. Den allsidige ungjenta skulle helst sett at situasjonen var en annen.

– Det er ikke akkurat motiverende å måtte bedrive egentrening dag ut og dag inn. Jeg synes det er leit at det ikke finnes noe tilbud for meg som friidrettsutøver her heime, fastslår Renate Schjelderup.


Stiller i alle stevner


Friidrettsutøveren er en av få som har deltatt i alle de fem NA-karusell-stevnene som er blitt gjnnomført i år. For kolvereidjenta er det imidlertid en selvfølge å stille i de konkurransene som arrangeres i nærmiljøet.

– Ja, for det er jo den eneste muligheten jeg har til å få treffe annen friidrettsungdom. Jeg setter stor pris på den sosiale biten ved å delta i ulike stevner, forteller hun.


Savner et bedre tilbud


Schjelderup har drevet med friidrett så lenge hun kan huske. At ungjenta i en alder av 15 fortsatt er aktiv innen idretten er imidlertid slett ingen selvfølge.

"Det er ikke akkurat motiverende å måtte bedrive egentrening dag ut og dag inn"

Renate Schjeldrup
Friidrettsutøver fra Kolvereid

– Ikke har jeg noen trener og ikke har jeg noen plass å trene heller, sett bort fra en nedslitt grusbane som ofte er oversvømt med vann. Det blir mye trening på treningssenter og jeg skal innrømme at det til tider er vanskelig å holde motivasjonen oppe, medgir Schjelderup.

Hun synes det er leit at Kolvereid IL ikke har noe tilbud for utøvere i hennes aldersgruppe.

– De aller yngste utøverne har et relativt godt tilbud, mens jeg som virkelig ønsker å satse, står helt utafor. Det synes jeg er dumt, fastslår hun.


Flytter neste år


Schjelderup, som konkurrerer både i kaste- og løps-øvelser – har de senere årene blitt trent av mamma Liv Schjelderup.

– Jeg har vært heldig sånn sett, sier hun.

Nå har imidlertid 15-åringen innsett at hun på sikt må flytte på seg for å fortsette satsinga.

– Jeg har ett år igjen på ungdomsskolen nå, og det ligger nok an til at jeg søker meg til Namsos eller Steinkjer neste høst når jeg skal over på den videregående utdanninga.

– Skal jeg satse, må jeg bare komme meg bort. Ønsker jeg å bli god, er det ingen annen utvei, avslutter Schjelderup.