Matprodusenten på Lauvøya blir lagt merke til

Suksess med gourmet

Gjerts gourmet er en liten produsent, som i det siste har fått stor oppmerksomhet.

Blir lagt merke til: Ranveig Kvalø og Gjert Emilsen er de to og eneste ansatte ved Gjerts gourmet. Nå for tida er de i full gang med å produsere seilaks. 

arkiv

LAUVØYA: Gjerts Gourmet gikk helt til topps med sin einerøkte laks under matfestivalen i Trondheim da den ble kåret til året sjømatprodukt.

I år er det 100 år siden Emilsens oldefar skrev ned den første oppskriften på einerøkt laks, og selv om Gjert har foredlet både oppskrift og metode er basisen den samme.

– Jeg var med som unge og jeg har holdt på hele livet, sier Gjert Emilsen, og smiler.

– Samme hvor store vi blir skal det ikke gå utover produktet. Vi må fortsatt gå ut til skogs for å hente einer, det er ikke noe juksing her.


Avtaler i Trondheim


Produktene selges over alt i regionen, og etter prisutdelinga i Trondheim har han fått flere henvendelser fra trønder- hovedstaden.

– Når jeg nevner det på telefonen, får kundene øynene opp og skjønner hvem vi er, smiler Emilsen, som forteller at han har kontakt med flere som vil kjøpe produktene.

– Jeg er i kontakt med flere bedrifter som er interesserte i produktene våre, sier han, og forteller at ønsket er å få flere kunder lenger sør.

I det siste har de sett at det har åpnet seg et større marked, og noen restauranter i Trondheim bruker allerede produktene fra Gjerts gourmet.

Emilsen påpeker at alt av råvarer er lokale.

– Det er jeg opptatt av. Jeg vil bruke det lokale fordi det er bra varer, og for å støtte opp, sier han.


Viser fram historien


Gjennom innpakninga til produktene, hvor det står om familiens historie og måten produktene lages på, viser han fram historien om hvem vi er i regionen og hva vi gjør gjennom maten. På den måten er han med på å markedsføre hele matregionen.

– Jeg tror det har en langvarig effekt, sier han.

– Det er vel ingen andre som gjør som vi gjør. Det her er skikkelig håndarbeid.

Gjerts gourmet sender flere prøver ut, og de merker at det blir lagt mer og mer merke til.

– Det er artig både for meg og Vikna, sier Gjert, som forteller at han skal stå i telt under matfestivalen i helga.

– Jeg skal selge produkter og det blir smaksprøver og mulighet til å kjøpe seg en rett. Det blir koselig å kunne sette seg ned og nyte maten, sier han.

– Jeg ser fram til å være med på det arrangementet og synes det er et bra initiativ.