– Det er distriktene som taper på det

Tirsdag møtte politimester Nils Kristian Moe formannskapet i Flatanger. – Lensmannsstillinga er en saga blott, sier ordfører Olav Jørgen Bjørkås.

Sentralisering: Ordfører i Flatanger, Olav Jørgen Bjørkås, mener det er distriktene som taper på sentraliseringspolitikken som føres. Også når det er snakk om nærpolitireformen. 

arkiv

FLATANGER: Den nye nærpolitireformen fører til at lensmannen i Flatanger skal erstattes av en politikontakt som skal besøke Flatanger minst en dag i uka. Politikerne i kommunen er skeptiske til ordninga, og under formannskapsmøtet tirsdag informerte politimester Nils Kristian Moe politikerne om den nye reformen.

– Det var et veldig greit møte. Politimesteren har jo fått en oppgave med å ta imot synspunkter, noe jeg synes han gjør på en fin måte, sier ordfører Olav Jørgen Bjørkås.

Formannskapet gikk for rådmannens forslag til uttalelse i saken, hvor de synliggjør sin skepsis til organiseringa av den nye politihverdagen.

– Vi må innse at lensmannstittelen er en saga blott. Det er ingenting som tyder på at vi får beholde den. Samtidig er det viktig at politikontakten får samme myndighet og lokalkunnskap som dagens lensmann har. Vi er opptatt av at de gode funksjonene til politiet opprettholdes, sier Bjørkås.

– Det som blir spennende er hvordan politikontakten skal formidle denne kunnskapen til politipatruljene som er på vakt, legger han til.