Elevene ble utfordret til å bevege seg utenfor komfortsonen

Åttendeklassingene i Vikna fikk denne uka sitt første møte med Mot.

Første MOT-samling: Åttendeklassingene i Vikna fikk sitt første møte med Mot denne uka. Knut Arne Valø, Willy Eidsmo og Anne Bjørg Sund var fornøyd etter den første samlinga. Foto: Willy Eidsmo 

Glade: Mot i Vikna hadde med gaver til elevene. 

Jubel: Adrian Jørgensen sang et par sanger for elevene. 

arkiv

RØRVIK: – Det var kjempeartig nok en gang å få møte nye åttendeklassinger, sier Mot-koordinator i Vikna, Willy Eidsmo, som forteller at han tror elevene hadde gledet seg til å komme i gang.

Tidligere har de blitt kjent med organisasjonen gjennom Mot-besøk i klassen.

– Temaet for første samling var trygghet, og elevene ble utfordret til å bevege seg utenfor komfortsonen sin, noe de taklet veldig bra.


Delte ut pc-sekker


Elevene deltok blant annet i rollespill, og de fikk høre Mot-sangen «Fin dag» av Åge Hartvigsen. I tillegg var det høytidelig utdeling av Mot- sekkene som har fått et lite løft fra tidligere år.

– I år slo vi på stortromma og delte ut pc-sekker til elevene, sier Eidsmo, som påpeker at næringsliv, lag og foreninger har vært med på å sponse sekkene.

– Vi er glad for at de også ser at det er et godt tiltak, og at de skjønner hva Mot kan bety for elevene, sier Eidsmo.

– Vi måtte ta et steg videre og følge med i tida. Elevene trenger ordentlige sekker for å ha pc-ene sine i.

Tina Evelyn Buvarp, Marte Kirkeby-Garstad og Guro Holm Skillingstad er de tre elevene som før høstens skolestart har blitt skolert til å bli Ungdom med Mot, og de var med på utdeling av både sekker og permer.


Kom for å fortelle


Med på arrangementet var også Mot-ambassadør Adrian Jørgensen, som sang et par låter i tillegg til å fortelle historier fra sitt eget liv og om sitt eget møte med Mot.

– Vi er evig takknemlige for å ha han på laget. Han sier aldri nei når vi spør, og det er helt fantastisk, sier Eidsmo.