Svensker på rundreise i Namdalen

Håper på turistboom fra broderfolket

Ni svenske turoperatører ble vist byen de ikke bor i – noe Visit Namdalen håper vil gi en svensk turistboom til distriktet.

Lot seg imponere: De svenske turoperatørene var imponert over utsikten over Namsos, da de ble vist rundt i byen av Gunnar Hojem. Fra venstre: Margareta Unger, Joanne Kazi, Mariann Svensson, Sofia Sundqvist, Annelie Cullfors, Ann Jansson, Stine Teigen, Sandra Olsson og Anna Alshammer. FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

NAMSOS: – Dette besøket er noe vi har jobbet med over lengre tid, og nå skal vi vise fram det vi tror vil være av interesse i Namdalen for de svenske turistene, sier Bente Snildal i Visit Namdalen.

De har sammen med Trøndelag reiseliv, Innovasjon Norge, Visit Trondheim og Visit Innherred gått sammen om å hente inn turoperatørene til Trøndelag – i håp å skape en svensk turistboom til Midt-Norge.


Ønsker gruppeturister


Programmet i Namsos besto av besøk på Scandic Rock City og opplevelsessenteret, samt en tur opp på Klompen – og byvandring med namsoskjenneren Gunnar Hojem.

– Målet, og håpet, er at turoperatørene legger Namdalen inn i sine faste program og kataloger, både for individuelt reisende og grupper, sier Bente Snildal.Med hurtigbåt til Rørvik


Etter besøket i Namsos gikk ferden videre til Rørvik, med hurtigbåt. Der skulle søta bror få oppleve Kysthotellet – og nyte en bedre middag på Norveg.

– Ved ankomst Rørvik var det planlagt en historisk vandring fra Norveg til Berggården, og i Berggården ble det kaffe før nye turstier skulle tråkkes, sier Anne Grete Walaunet i Kyst-museet i Nord-Trøndelag avdeling Norveg.


Tyskerne størst


Ifølge Snildal er det de tyske turistene som regjerer på toppen av besøkslista i Namdalen – men svenskene ligger hak i hæl.

– I det utenlandske turistmarkedet er svenskene på en god andreplass på lista – og vi mener at potensialet er stort. Gjennom langsiktig jobbing er Norge et attraktivt land å feriere i, og nå håper vi at svenskene får sett Namdalen fra sin beste side, sier Snildal.

Og det har de gjort.

– Det vi har sett så langt er utrolig vakkert. Dette er noe jeg tror turister fra Sverige – og resten av verden – vil like, sier Mariann Svensson.