Nytt nederlag for Synnøve Finden i Jarlsberg-saken

Høyesterett har avvist anken fra Synnøve Finden i saken mot Tine. Dermed blir Synnøve Finden foreløpig nektet å markedsføre osten Kongsgård som «jarlsbergost-type».

TINE FÅR MEDHOLD: Tine har fått rettens medhold i at Synnøve Findens ost Kongsgård ikke kan markedsføres som «av jarlsbergost-type» FOTO: BJØRN TORE NESS  Foto: Bjørn Tore Ness

arkiv

Matindustrien.


Ifølge Aftenposten bekrefter dermed Høyesterett avgjørelsen fra tingretten og lagmannsretten.

Les også:

Synnøve Finden må sladde 100.000 ostepakker

Tine fikk medhold

I en kjennelse fra Follo tingrett fredag ble det avgjort at Synnøve Finden AS ikke kan bruke betegnelsen «jarlsbergost-type» om den nye Kongsgård-osten.


– Vi er svært fornøyd med at tre rettsinstanser har bekreftet gyldigheten og styrken av Jarlsberg-merket. Tine ønsker konkurranse, men har hele tiden ment at konkurransen må være rettferdig og ikke basert på utnyttelse av konkurrenters varemerker, sier kommunikasjonsdirektør Lars Galtung i Tine til Matindustrien.


Tine reagerte da den nye osten fra Synnøve Finden ble presentert i begynnelsen av januar. Selskapet viser til at Jarlsberg har vært registrert som varemerke siden 1971. Tine ba derfor om en midlertidig forføyning slik at Synnøve Finden ikke kunne selge osten med den eksisterende emballasjen.


Synnøve Finden mener å ha omfattende dokumentasjon av at «jarlsbergost» har vært brukt som betegnelse på den samme ostetypen i over 150 år. Selskapet mener å kunne bruke denne typebetegnelsen på samme måte som det som er vanlig for blant annet ostetyper som gouda, edamer eller cheddar. (©NTB)