Travel helg i vente for målvakta

Lørdag vokter Erik Meidal buret for Namsos A-lag i fotball. Søndag er han klar for seriestarten i håndball, som keeper på herrelaget til Namsos.

BURVOKTER: Erik Meidal (17) står i mål på herrelaget til både Namsos håndballklubb og Namsos IL Fotball, og går ei travel helg i møte. 

arkiv

NAMSOS: Han går ei travel helg i møte, 17-årige Erik Meidal, som vokter buret for Namsos sine 3. divisjonslag både på fotball- og håndballbanen.


Gleder seg

Lørdag spiller NIL A-lag i fotball seriekamp mot Ranheim 2 i Kleppen. Søndag tar Namsos håndball imot Rørvik til lokaloppgjør i første serierunde for sesongen.

Meidal er «skyteskive» i begge kampene.

– Jeg gleder meg veldig. Det er ekstra moro når begge kampene er på heimebane, fastslår unggutten fra Namsos.


Forskjeller og likheter

– Hva er forskjellen på å stå i mål i håndball i forhold til å vokte buret i fotball?

– I fotball er det viktig at man har god rekkevidde, mens på håndballbanen er det nødvendig med god reaksjonsevne, understreker Meidal.

Keeperen peker også på viktige likheter i de to idrettene.

– I begge idrettene er man avhengig av et godt forsvar som hjelper deg. Har man ikke det blir det vanskelig. En bør også være god til å lese spillet og prøve å forutse motstandernes neste trekk. Dette gjelder både for håndball og fotball, sier han.


Ulike utfordringer

Meidal mener det er mange utfordringer knyttet til det å stå i mål i de ulike idrettene.

– I håndball er det store temposkiftninger og forholdsvis høyt tempo i så å si hele kampen. Man må dermed være 100 prosent fokusert i 60 minutter. Fotballen på sin side, er det mer fysisk krevende, sier keeperen.

17-åringen blir som regel ikke nervøs før kamper, men sier at han føler et lite press.

– Det kommer litt an på hvilken kamp det er. Jeg kjenner et visst press når jeg vet at jeg utgjør forskjellen på om det blir mål eller ikke, sier han.

– Hva liker du best; håndball eller fotball?

– Jeg liker begge idrettene like godt og det er nok nettopp det som er årsaken til at jeg holder på med begge idrettene fremdeles også, avslutter Erik Meidal.


Rørvik borte

Namsos motstander på fotballbanen lørdag, Ranheim 2 – ligger plassert som nummer ni på tabellen etter 20 serierunder. Laget spilte 3–3 mot Rørvik i forrige kamp.

Rørviks fotballgutter møter på sin side Tillerbyen lørdag, omtrent samtidig som håndballaget serieåpner mot Steinkjer i Steinkjerhallen.

Søndag er det altså duket for et skikkelig lokaloppgjør i Namsoshallen, når namsosherrene møter Rørvik i håndball.