Redningsheltene

Da mor og sønn falt ut i det iskalde vannet, ble kompisene Arnt Ove Bach Myrvold og Frank Sandsæter redningshelter.

BLOMSTERTAKK: Arnt Ove Bach Myrvold og Frank Sandsæter reddet to nære venner opp fra vannet i Breksillvågen. Som takk for innsatsen hedres de med Lørdagsblomsten.FOTO: ESPEN FOSSLAND 

arkiv

OVERHALLA: – Vi gjorde bare det vi skulle, sier Sandsæter.

– Vi gjorde våre plikter, tilføyer Bach Myrvold.

De står utenfor leiligheten til venninna Tove Mette Strømhylden (42), som har invitert dem på kaffe og kaker etter redningsdåden i Breksillvågen om kvelden 5. september.


Ramlet i vannet

Da Tove Mette og sønnen Haakon Andre Myrvold (14) skulle legge gummibåten til kai i småbåthavna etter en kort rotur i vågen, gikk alt galt.

Under føttene deres gled båten unna og de falt ned i det iskalde vannet. Først Tove Mette – deretter sønnen.


LES OGSÅ:

Mor og sønn falt ut i det iskalde vannet – reddet av kompisene «Kjentes ut som om jeg skulle fryse ihjel»

Mens hun og sønnen kavet panisk med armene i det iskalde vannet, ropte Tove Mette Strømhylden desperat etter hjelp. «Få opp gutten, få opp gutten».


Da de hørte de desperate ropene fra sjøen, og så at mor og sønn kavet febrilsk med armene, skjønte kameratene Arnt Ove og Frank alvoret.

Sammen reddet de først Haakon Andre opp fra sjøen.

Deretter iførte Arnt Ove seg overlevingsdrakt, hoppet ut fra kaia, hentet fram uante krefter og fikk dratt Strømhylden i land i fjæresteinene 50–60 meter unna.

Hun hadde svelget en del sjøvann, var nedkjølt og var uten bevissthet en periode. Men hun våknet til i fjæra. Lettet, glad og takkmelig over å være i live.


– Skikkelig takk

– Jeg vil at de skal ha en skikkelig takk begge to, for at de hjalp oss da vi trengte det, sier Tove Mette Strømhylden, mens kompisene får NAs Lørdagsblomst som takk for innsatsen.

– Arnt Ove har betydd veldig mye for meg i mange år. Jeg følte at det var størstegutten min som reddet meg. Frank betyr også mye for oss. Både Haakon og jeg er veldig glade i dem. De er ekte redningsmenn. Det hadde ikke gått like bra uten deres hjelp, sier Tove Mette Strømhylden.