Åpnet oppgradert tursti til Spillumsaksla

Spillum IL med Ragnhild Eidshaug i spissen åpnet søndag en oppgradert tursti til Spillumsaksla.

Tok fram saga: Grunneier Per Spillum fikk æren av å åpne den nye stien inn til Spillumsaksla søndag formiddag sammen med mange oppmøtte. Ella Eidshaug Barup og Per Anders Flågan hjalp til under seremonien. 

God utsikt: Det er flott utsikt fra Spillumsaksla.foto: privat 

arkiv

NAMSOS: – Vi håper at dette er med på å få flere ut i skog og mark, sa Ragnhild Eidshaug under åpninga av den nye stien.

Selve turstien på 1,2 kilometer til Spillumsaksla har bestandig vært der, men søndag åpnet Spillum IL en ny og kloppelagt sti til det flotte utsiktspunktet.

At stien er kloppelagt betyr at den er plankelagt.


– For å bevare naturen


Eidshaug, som besøker utkikkspunktet støtt og stadig, sier at ideen om å oppgradere turstien kom etter sommeren i fjor.

– Det har i de siste to årene blitt en veldig populær plass. Etter sommeren i fjor så vi at stien til aksla hadde blitt breiere og breiere og da kom ideen om å plankelegge den, sier hun.

Eidshaug sier at dette er gjort for å ta vare på naturen.

– Det er ikke for at folk ikke skal bli bløte på føttene, men det er for å ta vare på naturen.

Et annet mål med plankelegginga er også for å få flere folk ut i skog og mark.

– Det er ikke til å legge skjul på at vi mennesker går der det er tilrettelagt for oss. Derfor håper vi at dette er med på å få flere folk ut, sier Eidshaug.


Berømmer innsatsen


Da ideen kom i fjor høst, begynte planlegginga og innkjøpene av plank. Deretter måtte jobben gjøres, og Eidshaug berømmer innsatsen og viljen til folket som har hjulpet til med å legge stien.

– Folk har vært positive siden vi startet med dette. Det er ikke noe problem når folk er så hjelpsomme. Mange har bidratt og vi er evig takknemlig for hjelpen vi har fått, sier hun og smiler.


Kaffe med «noko attåt»


Det var mange som tok turen til åpninga av stien søndag og på toppen ventet kaffe, kaker, vafler og pannekaker til de oppmøtte.

– Det er veldig morsomt at så mange har tatt turen i dag. Dette ble ei flott åpning, avslutter Ragnhild Eidshaug.