Stor søknad til teknisk fagskole for byggfag, som åpnet mandag

Her er første kullet på teknisk fagskole byggfag

Interessen for det nye studiet gjenspeiler etterspørselen fra næringa: Mellom 50 og 60 personer søkte plass på teknisk fagskole byggfag, som ble høytidelig åpnet mandag.

STUDENTENE: Her er 18 av de 20 som utgjør første kull av teknisk fagskole avdeling Midtre Namdal: Første rekke fra venstre: Jesper Berge, Lars Kristian Larsen, Jan Åge Øien og Kristian Kjelstad. Andre rekke: Ole Kristian Johnsen, Frode Brønstad, Aleksander Laugen, Elias Joensen og Tomasz Lisowski. Tredje rekke: Magnus Vemundstad, Erik Gaundal Stein, Bjarne Iversen, Morten Dahl og Anders Feragen. Bak: Geir Nikolaisen, Arnt Østborg, Ole Morten Klykken og Eirik Pedersen. 

DELTE SINE ERFARINGER: Tidligere fagskolestudenter Øyvind Barland (til venstre) og Tomas Heglum. 

arkiv

NAMSOS: – Vi satte som krav at minst 15 søkte plass. Forutsetningene er til de grader innfridd, sa fylkesråd Terje Sørvik som sto for den offisielle åpninga i amfiet på Olav Duun videregående skole.

Blant de 20 mannfolka som mandag startet på et tre og et halvt år langt studieløp, er Eirik Pedersen.

Ikke tid tidligere

28-åringen er utdannet tømrer og har ti års erfaring som snekker. Han jobber hos Birger Pedersen AS i Namsos, hvor han har vært ansatt de to siste årene.

– Jeg har tenkt på å ta fagskole tidligere, men det har rett og slett ikke vært mulig å kombinere med familiesituasjonen, forklarer Pedersen.

Med tre unger i alderen tre til seks år, har det å gjennomføre fagskolen byggfag på Stjørdal vært utelukket.

– Derfor passet det veldig godt at dette deltidsstudiet kommer til Namsos nå.

– Du har fast arbeid i bransjen – hvorfor hopper du på utdanningstilbudet nå?

– Det er for å utvikle meg selv, og kanskje slippe å stå med hammeren i hånda hele livet. Jeg har fått mye informasjon om fagskolen både fra prosjektleder Øyvind Barland hos Birger Pedersen AS og fra en kompis som er ferdig med førsteåret, sier Pedersen.

Han er glad for at arbeids- giveren legger til rette for studiet, men er klar over at mesteparten av pensumet må leses på kveldstid og i helgene.

– Jeg får finne fram bøkene etter at ungene har lagt seg, sier den ferske studenten.

Fikk gode råd

På første «skoledag» fikk elevene med flere gode råd på vegen, blant annet fra nevnte Barland og Tomas Heglum – sistnevnte er konstruktør hos GB Entreprenør i Overhalla.

Begge har gått teknisk fagskole på Stjørdal, og de la ikke skul på at det er ei tøff tid som venter dem som nå setter seg på skolebenken.

– Det er en vesentlig mengde arbeid som vil kreve stor egeninnsats. Dere skal gjennom over 20 fag, samt hoved- prosjekt og fordypning. Dere må lære dere å studere igjen, men kommer ikke til å angre. Grip muligheten! oppfordret Barland.

– Dere kommer nok til å gå på noen smeller undervegs, men det gjelder å ikke gi seg. Og det er viktig å finne noen å sam- arbeide med, rådet Heglum.

Arnhild Holstad, som både er skoleutvalgsleder ved Olav Duun og ordfører i Namsos, ledet åpningsseansen. Hun er veldig glad for tilbudet og sikker på at det vil bli givende både for hver enkelt elev og for samfunnet som helhet.

– Dette er et tilbud som springer ut fra et genuint behov i næringslivet. De vet hva det er behov for av kompetanse her i regionen, sier Holstad.

Skogmo industripark tok initiativet til studiet, og høstet mange lovord for det mandag.

– Deres store engasjement gir garantert et godt resultat, sier adm. leder Odd-Inge Strandheim ved Stjørdal fagskole.