Hyller «Frankie boy»

Namsos musikkorps skal bruke en hel konsert på å hylle den udødelige Frank Sinatra.

ØVER OG ØVER: I helga har Namsos musikkorps under ledelse av dirigent Tor Halvard Nilsen hatt øvingshelg. 

GÅR FOR SINATRA: Komiteen som jobber fram mot Sinatra-konserten gleder seg til å fylle Kulturhuset 22. oktober. Fra venstre: Ingrid Hildrum Aakervik, Siri Selnes Flosand og Ove Petter Gansmo. 

arkiv

NAMSOS: Nå er de i ferd med å øve inn programmet til konserten i Namsos kulturhus lørdag 22. oktober.

– I fjor var det 100 år siden Frank Sinatra ble født. Planen var å ha denne konserten da, men det ble for travelt. Derfor blir det denne høsten i stedet, sier Ove Petter Gansmo i konsert-komiteen.


Datidas dansemusikk

Sist helg var korpset samlet til øvingshelg. De øver inn et sett med sanger fra Frank Sinatras storhetstid. Han herjet som kjent hitlistene på 1950- og 1960-tallet med slagere som «New York, New York» og «I Won't Dance» for å nevne noen.

Sinatra var datidas popikon og like stor for fansen som Justin Bieber er for fjortisene i dag.

– Han sto for datidas danse- musikk og popmusikk. Vi skal ta publikum med tilbake til den tida han var på topp, nikker Ingrid Hildrum Aakervik og Siri Selnes Flosand, også de i konsert-komiteen.

De forteller at det er temmelig utfordrende for korpset å til- egne seg storband-sounden. De peker på at fraseringa, rytmikken og dynamikken i musikken er annerledes enn det korpset er vant til.

– Blant annet må vi nå beherske at ulike instrumentgrupperinger i korpset har ulike rytmikker samtidig. Det er ei utfordring, men ja, vi skal få det til, forsikrer Gansmo.

– Det er det dirigent Tor Halvard Nilsen snakker om også, at vi ikke bare øver til konserten, men at vi også skal bli et bedre korps av å øve inn dette repertoaret, sier Selnes Flosand.

De forteller at korpsets besetning har flere storband-medlemmer i sine rekker. Det drar de nå veksler på. De andre korpsmusikerne i instrumentgruppa drar nytte av deres erfaring når de øver inn programmet.

– Det er spennende og lærerikt å spille en annen sjanger enn det vi er vant til, mener de.


Har med seg gjester

Men det er ikke bare Namsos musikkorps som står på scenen om kvelden 22. oktober. De har med gjester også, Tor Arne Vannebo, også kalt Mr. Sinatra, kommer fra Trondheim for å være med. De har også fått med seg Tone Måøy på vokal.

– Og Stein Ingebrigtsen skal være konferansier. Kanskje vi til og med får ham med på ei låt, sier Hildrum Aakervik.

I tillegg skal korpset kompes av et eget band bestående av Håvard Solum, Stig Hollup, Terje Tranaas og Lars Øivind Meland. De mener det vil bli et løft for korpset.


Satser videre

Men Namsos musikkorps akter så visst ikke å hvile på laur- bærene. Når Sinatra-konserten er historie, går de straks i gang med å øve til en ny stor konsert.

– 7. januar skal vi ha årets nyttårskonsert, og vi har fått Rein Alexander til Namsos. Det blir stort, mener gjengen som også får selskap av Namdal vokal- ensemble på nyttårskonserten som i årenes løp har blitt en kjær tradisjon i Namsos.

– Dere sikter høyt?

– Ja, og det er kjempeartig å kunne dra så store navn til Namsos. Det er også utrolig artig å spille i lag med dem, sier de og tilføyer:

– Vi har en dirigent med utrolige kvaliteter i Tor Halvard. Han fikser alt. Vi er rett og slett kjempeheldige som har en sånn dirigent i Namsos.