Overhalla kommune har kjøpt den gamle husmorskolen i Barlia

Kommunen kjøpte Barlia for 1,6 mill.

Etter en budrunde ble det klart at Overhalla kommune har kjøpt den gamle husmorskolen i Barlia for 1,6 millioner kroner.

Solgt: Overhalla kommune har kjøpt eiendommen i Barlia for 1,6 millioner kroner. FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

OVERHALLA: Historien til det herskapelige bygget i Barlia er lang.

Tilbake i 1937 ble det innviet som husmorskole. For elleve år siden ble den videregående skolen som da var i bygget lagt ned, og siden den gang har det stått tomt.

Fylkeskommunen har lenge prøvd å bli kvitt eiendommen, og flere interessenter har meldt seg opp gjennom årene. Uten at noen av dem har endt opp med å kjøpe den gamle husmorskolen.

Inntil nå.


Budrunde

– Vi fikk nyss i at det var en budrunde i gang på bygget, og da fikk vi i stand en hastesak i formannskapet hvor det ble vedtatt at vi skulle prøve å kjøpe den gamle husmorskolen i Barlia. Etter endt budrunde fikk vi tilslag på eiendommen og kjøpte det for 1,6 millioner kroner, sier rådmann Trond Stenvik.

– Hva tenker du om prisen dere måtte ut med?

– Det er en pris vi står for. Vi kjøpte eiendommen for 1,6 millioner kroner, og er fornøyde med det, sier Stenvik.

Prisantydninga da bygget først ble lagt ut for salg var på hele åtte millioner kroner. Sist det var noen interessenter inne i bildet var prisen nedjustert til 2.8 millioner kroner.


Saneringsobjekter

– Hvordan er tilstanden på eiendommen?

– Flere av byggene er nok av en slik forfatning at vi kaller dem for saneringsobjekter, men samtidig er det flere av byggene som også er i brukbar stand. Framover skal vi få utarbeidet en plan på hva vi skal gjøre og se på eventuelle muligheter for hva vi kan bruke eiendommen til, fortsetter Stenvik.

Han legger til at kommunen mener det er rett å ta styring for den videre utviklinga i Barlia.

– Det gikk fort i svingene?

– Ja, det gjorde vel det. Vi har ikke hatt noen langsiktig plan for hva vi skal bruke det til, men nå skal vi se på mulighetene, sier Stenvik.

– Det er en sentral eiendom med en vesentlig størrelse. Det er fornuftig at vi sitter med styringa nå, mener rådmannen.