Ny utdanningsmesse

En kjensgjerning av at tradisjonelle utdanningsmesser ikke fungerer like godt for alle elever har gjort at Ytre Namdal videregående skolen gjorde en vri.

NYE VEGER: Ytre Namdal videregående skole arrangerte nylig ei ny type utdanningsmesse der lokalt næringsliv fikk fortelle elevene hva som trengs av kompetanse i årene som kommer. Blant dem som snakket til elevene var Ragnar Moen og Kurt Skauge fra Ytre Namdal vekst. FOTO: PRIVAT 

RETT FRA NÆRINGSLIVET: Her er det Fornøyde Folk AS ved Odd Steinar Olsen som snakker til elever fra vg2 studiespes og vg1 service/samferdsel. 

NY TYPE MESSE: Moen Marin AS ved Tore Livik og Marit Holm og Marin Design AS ved Per Ole Holm og Vegard Solheimforteller her om hva de gjør og hvilke muligheter deres bransje representerer til elevene på YNVS. 

arkiv

RØRVIK: – Vi har et stort og bredt næringsliv i regionen, og denne gangen inviterte vi bedrifter til å komme til skolen for å fortelle om hva som finnes av muligheter, forteller utviklingsleder Ingunn Bach på YNVS.

Mange av dem som går studiespesialisering gjør det for at de ikke vet hva de vil.

– Målet vårt var å få inn noen utenfra som kunne hjelpe dem litt på vegen videre ved å fortelle om hva som trengs av kompetanse i distriktet i årene som kommer, og for å kaste lys over de mulighetene som finnes, sier Bach.

Grunntanken er at det skal bli lettere for elevene å gå en litt mer strak veg mot et framtidig yrke. – Men det er selvfølgelig en baktanke om at våre elever bli inspirert til å ta de typene utdannelse som regionen trenger framover.