Telenor har registrert ny melding etter elgtragedien

Politiet vil etterforske elg-saken

Etter dyretragedien mandag, sier Telenor at de ikke har fått melding om kabler som ligger løse i området ved Nubdal. Politiet informerer om at de oppretter sak.

Måtte avlives: Elgoksen som viklet seg inn i Telenor-kabler i Nubdalsskaret i Nærøy måtte avlives mandag. Telenor sier de ikke har mottatt meldinger på at kablene lå på bakken. 

Faksimile: Tirsdag skrev NA om dyretragedien i Nærøy. 

arkiv

NUBDAL: Tirsdag presenterte NA saken om elgoksen som hadde viklet seg inn i Telenor-kabler og måtte avlives etter lange timers kamp. Telenor sier de sendte entreprenør for å stramme opp linja etter en brøytebil hadde kommet borti den i fjor.  • Les mer om det her:

    Ny elgtragedie i Nærøy

    – Helt forferdelig å se elgen lide sånn

    Elgoksen hadde viklet seg inn i Telenor-kabler – og kjempet desperat for å komme seg løs. For å slippe mer pine, bestemte viltnemda seg for å avlive dyret.
– I november 2015 fikk vi melding om en kabel som hang lavt slik at brøytebilen tok borti den når den var ute. Entreprenøren vår, Relacom, var ute og strammet opp linja, og etter det har vi ikke fått melding om kabler som ligger løst i dette området, sier Per Aril Meling, presse-kontakt i Telenor Norge.


Ikke oppdaget

Han påpeker at det som har hendt er sterkt beklagelig, men at Telenor er avhengige av tilbakemelding om at ei linje ikke henger på plass for å kunne sende ordre til entreprenør for å rydde opp.

– Selv om en kabel ligger på bakken, kan trafikken på linja gå som normalt, og da oppdager ikke vi at den ikke henger forsvarlig i stolpene, sier han.

– Vi har registrert ny melding på saken i dag og bedt om at entreprenør straks ser på saken.


Politiet oppretter sak

Dette er den andre gangen en elg vikler seg inn i Telenor- kabler i kommunen, og de som var på stedet mandag synes det var et forferdelig syn.

Mandag opplyser Mattilsynet om at de er på saken, og forteller at de synes saken er veldig spesiell. Tirsdag informerer politiet om at de har bestemt seg for å sette i gang en undersøkelsessak.