To fylker, to kommuner, ett lag

Inngår unikt samarbeid

Rørvik og Brønnøysund går sammen om danne et felles G18-lag på håndballbanen. Målet er å kvalifisere seg til den nasjonale Lerøy-serien.

PÅ TRENINGSSAMLING: Her er noen av spillerne på det nysammenslåtte gutter 18-laget. Bak fra venstre: Arve Schjølberg, Einar Bakke Fjær, Amund Bach, Emil Lande Johnsen, Geir Arne Sandøy (trener BIL). Foran fra venstre: Elling Jøraholmen, Magnus Drag Lysø, Ole Thorsen og Sander Anthonsen. 

POSITIV: Trener og rørvikspiller Torbjørn Bach mener et samarbeid på tvers av ulike klubber kan ha flere positive effekter. 

arkiv

RØRVIK/BRØNNØYSUND: Laget vil få Torbjørn Bach (Rørvik) og Geir Arne Sandøy (Brønnøysund) som trenere.

Bach mener det nylig inngåtte samarbeidet på tvers av klubbene er av stor betydning.

– Dette er et viktig samarbeid med tanke på å holde spillere så lenge som mulig i idretten. Det å knytte et tett bånd til andre klubber er absolutt noe som kan videreføres, sier Bach.


Spennende for spillerne

Klubbene har allerede hatt to treningssamlinger sammen – med stor suksess.

– Vi har hatt ei samling på Rørvik og ei i Brønnøysund og så langt virker det som om guttene liker opplegget, sier han.

Torsdag kommer Brønnøysund-spillerne til Rørvik for å delta på ny fellestrening. Bach sier de har fokus på samhold og det sosiale oppstarten.

– Uten det kommer man ikke langt, men det ser ut til at guttene trives godt sammen, fastslår Rørvik-treneren.


Viktig å kjenne på nivået

Det nysammensatte laget har som mål å kvalifisere seg til den nasjonale Lerøy-serien. De gikk gjennom første kvalifiseringsrunde på walkover og er nå klar for den andre og siste kvalikrunden som gjennomføres 15.–16. oktober.

Bach mener det hadde vært moro å spille i den nasjonale serien, først og fremst for å få kjenne på nivået der.

– Vi kommer ikke til å klare å vinne serien. Målet er først og fremst og få erfaring og å få kjenne litt på hvordan det er å spille mot de beste i samme årsklasse, sier han.


Vil bane vei videre

Med det nylig inngåtte samarbeidet på håndballbanen håper Bach at de baner vei for videre samarbeid på tvers av klubber.

– Vi mener det er viktig at klubbene kan samarbeide for å utvikle best mulig håndballspillere. Med dette håper vi at vi baner vei for videre samarbeid – ikke bare mellom Rørvik og Brønnøysund, men også for andre klubber, avslutter han.