Ser sakene i sammenheng

Etterforskninga etter den forrige elgtragedien i Nærøy er fortsatt ikke avsluttet.

Etter-forskes: De to elg-tragediene i Nærøy blir sett i sammen-heng når politiet nå skal starte etter-forskning i den andre saken. 

arkiv

KOLVEREID: Mandag viklet en elg seg inn i løse Telenor-kabler ved Nubdalsskaret i Nærøy, og det er ikke første gang en slik hendelse skjer i kommunen. I oktober i fjor led en elgokse en grusom død etter ha hatt kablene viklet rundt bein og gevir.

Tirsdag informerte politiet om at de oppretter sak på forholdet, og lensmann Erik Stovner opplyser om at forrige sak fortsatt ikke er avsluttet.

LES OGSÅ:

Ny elgtragedie i Nærøy

– Helt forferdelig å se elgen lide sånn

Elgoksen hadde viklet seg inn i Telenor-kabler – og kjempet desperat for å komme seg løs. For å slippe mer pine, bestemte viltnemda seg for å avlive dyret.

– Den ligger hos juristen ennå, sier han, og opplyser om at den nye elgsaken er satt til to politifolk som også har kunnskap om forrige sak.

– De kommer til å se de i sammenheng, og sakene vil belyse hverandre, sier Stovner.

I fjor klarte ikke politiet å finne noen å avhøre i Telenor, og politiadvokat Amund Sand innrømte den gangen at det var litt spesielt.

LES OGSÅ:

Fortsatt ikke svar fra Telenor

Etter snart fire uker har fortsatt ikke Telenor kommet med noen forklaring på dyretragedien i Foldereid, der en elgokse led en pinefull død.