Storslått markering

Tirsdag ble det både bursdag, dåp og utmerkelser for lang og tro tjeneste ved barnehagen på Ottersøya.

Sjørøvere: De eldste barna i barnehagen fikk være med på å døpe den nye sjørøverskuta. Varaordfører i Nærøy, Rune Arstein, var også med på feiringa.foto: Sunniva Nicolaisen 

arkiv

OTTERSØY: Aldri før har det vært så mange unger i barnehagen som nå under 30-års jubileet. I barnehagen er det 43 unger, som sammen med ansatte, foreldre og foresatte koste seg på markering på tirsdag.

– Vi hadde en liten åpningstale hvor vi fortalte om utviklinga som har vært, sier barnehagestyrer Lise Marit Rødnes.

Rødnes forteller at barnehagen ble startet som en enavdelingsbarnehage, satt opp av innbyggerne i Ottersøya.

– Flere manglet barnehageplass, så de tok spaden i egne hender. Behovet for flere plasser økte, og det ble bygd ny avdeling i 2006.

Da hadde barnehagen drevet ei avdeling i Fjellvang i mange år, og snart ble det behov for enda mer plass. I 2014 sto avdeling tre ferdig. Nå er det fullt opp, og det kunne godt ha vært enda større plass.

I tillegg til å feire bursdagen til barnehagen, hadde de dåp for den nye sjørøverskuta «Hiv og hoi».

– Dette er en av få andelsbarnehager, og vi har en spesiell måte å drive på. Her baseres det meste på dugnadsånd og frivillighet, og takket være ivrige foreldre og det lokale næringslivet har vi oppgradert uteområdet, sier Rødnes, som forteller at de fylte vannballonger som de største i barnehagen fikk kaste på den nye båten. Varaordfører Rune Arstein var også med på moroa, og hadde med gaver til barnehagen fra kommunen.

Flere av de ansatte fikk utmerkelser for lang og tro tjeneste under markeringa. Heidi Cathrine Hestø fikk gullklokke for å ha jobbet i barnehagen i 25 år.

– Ettermiddagen var kjempefin. Vi hadde gått og gledet oss hele dagen til dette her, og det ble veldig vellykket. Masse folk kom innom, og de koste seg så absolutt, sier Rødnes.