Telenor-kabler er festet på trær en meter over bakken

– Det er helt tankeløst

Her er Telenor-kablene festet så lavt som en meter over bakken. Hytteeier er rystet – og ber om at det blir ryddet opp før det skjer nye dyretragedier.

Forferdelig: Ketil Horsberg synes det er forferdelig at kablene er festet så lavt over bakken. Den slakke kabelen har han nå hengt opp for å prøve å gjøre det mindre farlig. 

Henger lavt: Den ene kabelen henger en meter over bakken, mens den andre henger en halvmeter høyere. Langt under grensa på to og en halv meter. 

arkiv

NÆRØY: Det er to år siden Ketil Horsberg la merke til kablene ved Væremsskardet i Nærøy for første gang, men ingenting har skjedd. Kablene henger bare et lite stykke unna der elgoksen ble funnet sittende fast mandag. • Les mer om det her:

  Ny elgtragedie i Nærøy

  – Helt forferdelig å se elgen lide sånn

  Elgoksen hadde viklet seg inn i Telenor-kabler – og kjempet desperat for å komme seg løs. For å slippe mer pine, bestemte viltnemda seg for å avlive dyret.
Hytteeier Horsberg reagerer veldig på at det ikke er blitt ryddet opp.

– Jeg vet om noen som har sagt ifra, men kablene er her ennå. Det ser rett og slett ut som noen har tatt «en spansk en».

Horsberg forteller at kabelen ble ryddet av vegen etter å ha ligget løs, og strammet opp ved å feste den i trærne omtrent 15 meter fra vegen. Problemet er at kablene er festet så lavt, i tillegg til at det ligger mer enn ti meter med slakk kabel mellom de to trærne.

– Det er veldig lett å hekte seg i, og det er bare tilfeldigheter som gjør at det ikke har skjedd enda. Dette er dyreplageri, sier Horsberg, som påpeker at det går en sti rett ved treet den ene kabelen er festet i. • Les:

  Telenor har registrert ny melding etter elgtragedien

  Politiet vil etterforske elg-saken

  Etter dyretragedien mandag, sier Telenor at de ikke har fått melding om kabler som ligger løse i området ved Nubdal. Politiet informerer om at de oppretter sak.
– Det første som slår meg er at de ikke har tanker om hva som foregår i skogen. Det er utrolig hvor mye vilt som passerer her. Det er flere feller i naturen, men dette er en det går an å gjøre noe med.

Han var selv til stede da elgoksen måtte avlives etter å ha viklet seg inn i kabler ved Nubdalsskardet mandag, og han synes det var et forferdelig syn.

– Det er viktig å vise fram at slike ting skjer, mener han.

Telenor sier til NA at kabler på offentlig grunn skal henge fire og en halv meter over bakken, og på privat grunn kan de henge så lavt som to og en halv meter. Relacom er nå informert om saken, og sier de skal rydde opp i kablene. De påpeker at det ikke skal være sånn.

Samtidig opplyser Telenor om at de har fått tilbake- melding fra entreprenør om at kabelen som elgoksen satte seg fast i ved Nubdalsskaret, er fjernet og at området er ryddet.