Terje Sørvik seiler opp på sikker plass

– Viktig for Namdalen

Flere av Arbeiderpartiets lokallag i Nord-Trøndelag har stemt Terje Sørvik opp på sikker stortingsplass.

God respons: Terje Sørvik synes det er hyggelig at han får såpass god respons hos lokallagene til Arbeiderpartiet i Nord-Trøndelag. 

arkiv

NAMSOS: – Det synes jeg er en hyggelig tilbakemelding å få. Jeg har jo som kjent takket ja for renominasjon på stortingslista, og når jeg da får en slik tilbakemelding som dette gjør jo det at jeg blir desto mer engasjert og ivrig etter å yte mitt beste, sier Terje Sørvik.


Lenge siden

Onsdag ble det kjent at Steinkjer Ap med 18 mot 12 stemmer foreslo å plassere Sørvik på andreplass til Arbeiderpartiets stortingsliste. Sørvik fikk plassen foran Arild Grande, som i dag er representant for Nord-Trøndelag på Stortinget.

Fra før er Sørvik foreslått på andreplass av lokallagene i både Vikna og Nærøy. Onsdag kveld ga Arbeiderpartiet på Stjørdal beskjed om at også de ønsket Sørvik på «sikker» plass.

Torsdag kveld ble det klart at Høylandet Ap også vil ha ham på sikker plass.

Høylandet Arbeiderparti ønsker Randi Ness fra Lierne på førsteplass og Terje Sørvik fra Vikna på andreplass på sin nominasjonsliste til Stortinget.

Stortingsrepresentant Ingvild Kjerkol er plassert som nummer tre, mens Arild Grande er nummer fire.

Sist valg ble Namdalen stående uten stortingsrepresentant for første gang på mange år, og Sørvik mener at det er viktig for distriktspolitikken at det kommer personer i sentrale stillinger som taler distriktets sak.

– Jeg ser selvfølgelig poenget i å få en namdaling på stortingslista. Arbeiderpartiet vil satse på havbruk, og da mener jeg at det er viktig med politikere som har kunnskap om distriktet og kunnskap om spesielt kysten og de mulighetene som ligger der. Namdalen trenger en plass på Stortinget, mener Sørvik.

– Hva tror du om mulighetene dine til å havne på Stortinget?

– Det er jo ennå tidlig i nominasjonsprosessen, men sjansen er absolutt til stede, sier Sørvik.

I Namsos hadde de møte sist tirsdag, men de gikk for en renominasjon av Ingvild Kjerkol på førsteplass, Arild Grande på andreplass og Jorid Nordmelan på tredjeplass.


Spredning

– Vi mener den lista vi har nominert er ei liste med god spredning, og vi har full tillit til de to som er på Stortinget i dag. Med Jorid Nordmelan får vi ei ung mor på lista. Hun representerer ei viktig gruppe for oss, sier leder i Namsos Ap, Anders Bjøru.

Innen tirsdag i neste uke skal alle lokallagene ha sendt inn sine innspill til stortingslista.

NA har ikke lyktes i å få kontakt med Arild Grande, men han sier til Trønder-Avisa at han skjønner dette er vanskelige avveininger for kommunepartiene.

– Det er en lang prosess, og foreløpig er mye uklart. Men jeg ville løyet om jeg sa at jeg ikke blir påvirket av dette, sier han til avisa.